rozpočtovanie

Ako vystaviť doklad o predaji

Ako vystaviť doklad o predaji

Video: Prepojenie OBERON-u a VRP 2024, Júl

Video: Prepojenie OBERON-u a VRP 2024, Júl
Anonim

Potvrdenie o predaji je doklad vydaný predávajúcim, ktorý potvrdzuje fakt o platbe a predaji. Jednotná forma takéhoto dokumentu neexistuje. Potvrdenie predaja je potrebné na ochranu práv spotrebiteľa alebo na potvrdenie výdavkov. Ak je doklad o predaji nesprávne vyplnený, bude považovaný za neplatný. Preto musíte poznať pravidlá vydávania dokladu o predaji.

Image

Budete potrebovať

Potvrdenie predaja

Návod na použitie

1

Potvrdenie o predaji sa vydáva v čase platby za tovar alebo služby.

Pri vydávaní dokladu o predaji je potrebné uviesť jeho sériové číslo a dátum vydania.

2

Ďalej vyplňte údaje o predávajúcom: celé meno jednotlivého podnikateľa alebo organizácie; PSRN a dátum jeho vydania; číslo osvedčenia o registrácii a dátum jeho vydania. Pri vyplňovaní týchto údajov je potvrdenie o predaji platné bez tlače.

3

Ďalej zadajte názov produktu alebo služby, množstvo, cenu a množstvo.

Pri vyhotovení dokladu o predaji je zakázané používať všeobecné vety. Nemôžete napríklad napísať: „Zakúpené rybárske vybavenie v hodnote 1100 rubľov.“ Každý výrobok sa musí uviesť osobitne, napríklad: „návnada na rybársky prút 5 kusov za cenu 10 rubľov; rybársky vlasec 5 kusov za 10 rubľov; rybársky prút 1 kus za cenu 1 000 rubľov.“ “

4

Na konci dokladu sa uvedie celková suma dokladu a podpis zodpovednej osoby. Ak sú vyplnené všetky stĺpce dokladu, nie je potrebné pri podávaní dokladu o pečiatke pečiatku opečiatkovať.

5

Uložte potvrdenie o predaji po celé obdobie, na ktoré sa poskytuje záruka na zakúpený produkt alebo službu. Doklad o predaji je primárnym dokumentom, preto jeho trvanlivosť pre organizácie je 5 rokov.

pravidlá vydávania dokladu o predaji

Odporúčaná