Obchodná komunikácia a etika

Ako zistiť, či je zákazník sľubný

Ako zistiť, či je zákazník sľubný

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl
Anonim

Niekedy pri stretnutí s potenciálnym zákazníkom môže byť ťažké určiť, aká bude pre vás v každej oblasti sľubná a výhodná spolupráca. Je potrebné si zapamätať niektoré pravidlá, aby ste zistili, či je váš klient sľubný.

Image

Budete potrebovať

  • - komunikačné zručnosti;

  • - analytické zručnosti.

Návod na použitie

1

Neustále aktualizujte zoznam jednotlivcov a spoločností, ktorých spolupráca môže byť pre vašu organizáciu prínosná. Ak váš zoznam ešte nemá potenciálneho zákazníka, použite bezpečnostnú službu alebo si o nej zozbierajte všetky potrebné informácie.

2

Pozrite sa, ako presne bude klient, ktorý k vám príde na pohovor. Ak mešká pol hodiny alebo viac z plánovaného času, znamená to, že má nadmerné množstvo voľného času. Je nepravdepodobné, že by vás považoval za vážneho zákazníka a partnera. Ak meškal iba 10 minút, znamená to, že je neorganizovaný.

3

Pamätajte vždy, že vzhľad môže klamať. Upratovaní a uprataní ľudia sa môžu ukázať ako podvodníci, zatiaľ čo nenápadné svetre a rifle s okrúhlym dnom môžu bez väčších problémov prevrátiť milióny ľudí.

4

Spýtajte sa potenciálneho klienta najskôr na niekoľko otázok, ktoré sa týkajú účelu jeho víza pre vás. Motívy sa najčastejšie líšia: praktickí ľudia zvyčajne hovoria o perspektívach zmluvy a venujú pozornosť logickým dôvodom (bezpečnosť a výhody). Začiatočníci sa veľmi často odchyľujú od témy a začnú konverzáciu o emočnej zložke budúcej spolupráce (pohodlie, túžba spolupracovať s vami). V každom prípade sa snažte nepodľahnúť presvedčeniu a lichoteniu.

5

Opýtajte sa svojho klienta na otázky, ktoré nie sú relevantné pre zmluvu, o ktorej rokujete. Týmto určíte, do akej miery môžu byť jeho schopnosti využité v budúcnosti.

6

Poskytnite klientovi niekoľko situácií, ktoré súvisia s plánovanou spoluprácou, a vyhodnotte rýchlosť jeho reakcie, aby ste pochopili, či by ste sa na neho mali v prípade nepredvídaných situácií spoľahnúť.

7

Nezabudnite sa pozrieť, ako sa klient správa, keď hovorí o financiách. Ak sa klient príliš obáva alebo je podozrivo pokojný, môže to znamenať potenciálne nebezpečenstvo.

Definícia zákazníka.

Odporúčaná