Obchodné riadenie

Ako určiť revíziu

Ako určiť revíziu

Video: Depresia - epidémia 21. storočia (Anton Heretik, Ján Pečeňák) 2024, Júl

Video: Depresia - epidémia 21. storočia (Anton Heretik, Ján Pečeňák) 2024, Júl
Anonim

Audit je jednou z metód finančnej kontroly, ktorá vám umožňuje skontrolovať zákonnosť a platnosť obchodných transakcií vykonávaných v podniku. Audítorský proces skúma správnosť návrhu účtovnej závierky a legitimitu činností zamestnancov organizácie zodpovednej za jej zostavenie.

Image

Návod na použitie

1

Nezabudnite, že postup auditu je prísne regulovaný zákonom. Jeho vykonávanie môže byť pre auditované subjekty neočakávané, čo znamená, že vďaka auditu môžete získať najobjektívnejšie informácie o činnostiach podniku. Audit sa vykonáva rýchlo, inak sa v práci spoločnosti môžete stretnúť s porušeniami ochrany. Informácie získané počas auditu sú dôverné, čo znamená, že nie sú predmetom zverejnenia a mali by byť utajené.

2

Upozorňujeme, že existuje niekoľko typov revízií. Podľa obsahu sa delia na dokumentárne a faktické. Počas auditu dokladov budete musieť skontrolovať rôzne finančné dokumenty: faktúry, kontroly, faktúry, odhady, správy atď. Ak potrebujete skontrolovať skutočnú dostupnosť hodnôt, hovoríme o skutočnom audite. Pri tomto type auditu sa organizuje inventarizácia, kontroluje sa stav skladov, vykonávajú sa výpočty a váženie položiek zásob.

3

O nadchádzajúcom audite môžete vopred informovať vedúceho organizácie. V takom prípade sa uskutoční plánovaný audit. V prípade potreby sa vykonávajú neplánované audity. Spravidla sa tak deje v prípade signálov o porušení finančnej disciplíny, ktoré si vyžadujú okamžité vyšetrenie.

4

Okrem toho existujú čelné a selektívne revízie. Počas frontálneho auditu by ste mali skontrolovať všetky finančné výkazy spoločnosti za určité obdobie. Vzorový audit je audit činností podniku za akékoľvek konkrétne, zvyčajne krátke časové obdobie.

5

Pamätajte, že v závislosti od objemu kontrolovanej činnosti sú audity zložité, pri ktorých sa kontrolujú finančné činnosti podniku v rôznych oblastiach a tematické, keď sa skúma akákoľvek oblasť činnosti (napríklad správnosť výpočtu dane a jej platby).

Odporúčaná