obchodné

Ako určiť hodnotu spoločnosti

Ako určiť hodnotu spoločnosti

Video: Ce je P/E RATIO pomer Ceny akcie k ziskom jej firmy a ako mozme urcit HODNOTU FIRMY a CENU AKCIE 2024, Júl

Video: Ce je P/E RATIO pomer Ceny akcie k ziskom jej firmy a ako mozme urcit HODNOTU FIRMY a CENU AKCIE 2024, Júl
Anonim

Hodnota spoločnosti je určená údajmi o jej výsledkoch. Pri hodnotení podniku analyzujú finančné, organizačné a technologické ukazovatele, ako aj vyhliadky na rast a rozvoj. Okrem toho vypočítavajú hodnotu všetkých aktív spoločnosti - nehnuteľností, vybavenia, nehmotného majetku atď.

Image

Budete potrebovať

  • - účtovník;

  • - dokumentácia;

  • - odhadca.

Návod na použitie

1

Ak potrebujete zistiť hodnotu spoločnosti, urobte to sami alebo sa obráťte na nezávislého odhadcu so žiadosťou o pomoc. Ak hovoríme o malej spoločnosti zaoberajúcej sa službami, obchodnými činnosťami atď., Problém môžete vyriešiť bez toho, aby ste sa uchýlili k službám tretích strán. Požiadajte o pomoc svojho účtovníka a požiadajte ho, aby pripravil správy.

2

Zistite, za akú cenu spoločnosti predávajú, podobne ako tá vaša. Ak to chcete urobiť, navštívte jeden z webov, ktoré firmu predávajú. Porovnajte kľúčové ukazovatele vašej spoločnosti a konkurenčných spoločností. Ak ste v niektorých smeroch nadradení svojim konkurentom, vaša spoločnosť bude stáť viac. Po vykonaní tejto štúdie získate v každom prípade určitú predstavu o približnej hodnote vašej spoločnosti.

3

Odhadnite hodnotu všetkého hnuteľného majetku - kancelárskeho vybavenia, nábytku, vybavenia, dopravy, tovaru atď. Potom analyzujte nehnuteľnosť. Použite dokumenty potvrdzujúce právo na túto budovu, plán ZINZ, informácie o hraniciach objektu atď. Spýtajte sa na náklady na podobné vlastnosti. Ak si prenajmete izbu, uveďte, koľko stojí prenájom podobného územia v podobných budovách.

4

Zobraziť účtovné výkazy za posledné 2 až 3 roky. Skontrolujte informácie o záväzkoch a pohľadávkach, zistite náklady na cenné papiere, duševné vlastníctvo atď.

5

Zhromaždite všetky výsledky vykonanej práce. Zhrňte metriky. Nezabudnite vziať do úvahy hodnotu nehnuteľností, vybavenia, zásob, duševného vlastníctva a ďalších komponentov, ktoré určujú cenu spoločnosti.

6

Ak po vykonaní práce máte ďalšie otázky alebo pochybnosti, požiadajte odborníka. Na základe dostupnej dokumentácie a ďalších údajov profesionálny odhadca vypočíta a uvedie skutočnú trhovú hodnotu vašej spoločnosti.

určiť hodnotu podniku

Odporúčaná