ostatné

Ako určiť úroveň maloobchodnej ceny

Ako určiť úroveň maloobchodnej ceny

Video: Ako (ne)fungoval socializmus? 2024, Júl

Video: Ako (ne)fungoval socializmus? 2024, Júl
Anonim

Účinná cenová politika je nevyhnutným prvkom úspešného podniku. Správna definícia maloobchodných cien pomáha zaistiť potrebný objem predaja a dosiahnuť úroveň ziskovosti.

Image

Návod na použitie

1

Najprv určte, akú cenu kupujúci považuje za primeranú pre skúmaný produkt. Zároveň zvážte nielen tie isté výrobky, ale aj výrobky, ktoré sú vaše analógy. Zhromaždite všetky dostupné informácie o cenách a analyzujte ich. Ťažkosti sa môžu vyskytnúť, ak sa obrátite na výrobky a služby na priemyselné účely, pretože v tomto prípade môžu byť skutočné ceny a tarify vyššie alebo nižšie ako katalógové ceny a vo väčšine prípadov o nich nebudete nič vedieť.

2

Zapíšte si všetky parametre, ktoré odlišujú váš produkt od podobných a alternatívnych produktov. Zahrňte také položky, ako sú hlavná nehnuteľnosť, spoľahlivosť, dodatočné vlastnosti, náklady na údržbu a uvedenie do prevádzky. Porovnajte hodnoty týchto parametrov pre rôzne výrobky a zistite, aký je ich rozdiel. Takto budete analyzovať konkurencieschopnosť vášho produktu v kvalite a zdôrazniť jeho hlavné výhody a nevýhody.

3

Nájdite hodnotu rozdielov v parametroch vašich a alternatívnych produktov pre spotrebiteľov. Ak produkt pre osobu nepredstavuje hodnotu, nebude ju kupovať. Ziskovosť kupujúceho pre každú nehnuteľnosť sa bude líšiť. Zamyslite sa nad tým, či je vaše cieľové publikum ochotné zaplatiť viac peňazí za vylepšené možnosti, a ak áno, o koľko viac. Vždy existuje nebezpečenstvo, že časť vašich potenciálnych alebo existujúcich zákazníkov bude priťahovaná nižšími cenami konkurentov za tovar nižšej kvality. Vďaka tejto štúdii určíte, aké cenné sú výhody tohto produktu pre spotrebiteľov.

4

K cene alternatívneho produktu pridajte hodnotu rozdielov od vášho produktu. Dostanete tak úroveň ekonomickej hodnoty vašich výrobkov, to znamená, že zistíte, koľko sú zákazníci ochotní zaplatiť za váš produkt, vzhľadom na jeho jedinečné vlastnosti. Pri výpočte ceny tovaru sa zameriavajte na tento ukazovateľ. V závislosti od vašich cieľov, cieľov a stratégie môžu byť náklady na výrobok vyššie alebo nižšie ako ekonomická hodnota.

Odporúčaná