ostatné

Ako získať povolenie od hasičov

Ako získať povolenie od hasičov

Video: POŽÁRY.cz: Dvojici cisteren na podvozku Mercedes Atego získali pražští hasiči 2024, Júl

Video: POŽÁRY.cz: Dvojici cisteren na podvozku Mercedes Atego získali pražští hasiči 2024, Júl
Anonim

Zabezpečenie požiarnej bezpečnosti v podniku je jednou z hlavných úloh výrobnej činnosti vedúceho a zamestnancov spoločnosti. Protipožiarne opatrenia v podniku sú upravené platnou legislatívou a povolenie je získané od orgánov požiarneho dozoru.

Image

Budete potrebovať

- normatívne dokumenty týkajúce sa požiarnej bezpečnosti.

Návod na použitie

1

Naučte sa požiadavky na požiarnu bezpečnosť. Protipožiarne opatrenia vykonajte v súlade s platnými zákonmi. Zozbierajte za to pravidlá požiarnej bezpečnosti. Využite regulačné dokumenty, špecializované webové stránky na internete, pomoc súkromných expertov alebo predstaviteľa štátnej kontroly požiaru.

2

Pred podpísaním nájomnej zmluvy alebo opravy a stavebných prác konzultujte otázky požiarnej bezpečnosti. To ušetrí peniaze a čas na prestavbu, ktorá môže byť potrebná po požiarnej skúške.

3

Nariadiť preskúmanie stavu požiaru v priestoroch podniku. Skúšku vykonávajú inšpektori štátneho požiarneho dozoru alebo súkromná odborná spoločnosť so zvláštnym oprávnením. Informácie o podmienkach skúšky získate od správcu povoľovacieho úradu okresnej rady alebo od hasičského zboru v mieste registrácie podniku.

4

Napíśte orgánu pre pożiarnu bezpećnosi vyhlásenie o skúśke. Dátum a čas požiarnej kontroly podniku určí odborník. Skúška sa vykonáva v prítomnosti vedúceho alebo osoby zodpovednej za požiarnu bezpečnosť podniku.

5

Odovzdajte balík hasičských zborov na získanie povolenia. Napíśte żiadosi o povolenie, pripravte stanovisko k preskúmaniu pożiaru v podniku, urobte kópiu nájomnej zmluvy.

6

Uistite sa, že predložené dokumenty hasičskému zboru boli zaznamenané v osobitnom časopise s dátumom podania. Hasičský zbor rozhodne o vydaní povolenia do piatich pracovných dní. Na začiatku novej hospodárskej činnosti, zavádzania nových technológií, používania nových požiarnych nebezpečných zariadení vo výrobe a zmeny prenajatých priestorov je potrebné znovu prejsť postupom na získanie povolenia od požiarnych kontrolných orgánov.

Súvisiaci článok

Ako získať povolenie od hasičského zboru

Odporúčaná