obchodné

Rozdiel medzi marketingom v B2B a B2C

Obsah:

Rozdiel medzi marketingom v B2B a B2C

Video: BE VISIBLE! videoblog #70 – 5 rozdielov medzi online marketingom pre B2B a B2C 2024, Júl

Video: BE VISIBLE! videoblog #70 – 5 rozdielov medzi online marketingom pre B2B a B2C 2024, Júl
Anonim

Logika verzus emócie

Medzi marketingom v odvetviach B2B a B2C je rozdiel, či tomu veríte alebo nie. A tento rozdiel je veľmi hlboký. Keď predávate v B2B, musíte pochopiť, že tieto spoločnosti pracujú na efektívnosti procesu nákupu, aby ušetrili čas a peniaze. Toto často vysvetľuje, prečo je nákup

Image

Logika verzus emócie

Medzi marketingom v odvetviach B2B a B2C je rozdiel, či tomu veríte alebo nie. A tento rozdiel je veľmi hlboký. Keď predávate v B2B, musíte pochopiť, že tieto spoločnosti pracujú na efektívnosti procesu nákupu, aby ušetrili čas a peniaze. Toto často vysvetľuje, prečo je nákup v B2B viac založený na logike a prečo je nákup v B2C založený viac na emóciách.

B2B marketing

Pri vstupe na trh B2B by ste sa mali zamerať na logiku produktu. Môžete to urobiť zameraním sa na vlastnosti produktu. Musíte tiež pochopiť, čo je proces nákupu v spoločnosti a ako fungujú v rámci tohto postupu. Na trhu B2B sú znalosti a informácie o produktoch veľmi dôležité. Vaša najúčinnejšia marketingová správa by sa mala zamerať na to, ako im váš produkt alebo služba šetrí čas, peniaze a zdroje. Vaši zákazníci na trhu B2B sa viac zaujímajú o logiku vášho produktu. Budú sa chcieť dozvedieť viac o funkciách a o tom, ako im to pomôže ušetriť čas, peniaze a zdroje.

Odporúčaná