obchodné

Ako usporiadať bar

Ako usporiadať bar

Video: Happy People Bar - Restaurant 2024, Júl

Video: Happy People Bar - Restaurant 2024, Júl
Anonim

Vlastný bar je vynikajúcou príležitosťou na úspešný vstup do reštauračného podnikania. Ak je však organizácia podniku nesprávna, namiesto zisku vás môžu očakávať straty. Aby bola lišta zisková, stále v prípravnej fáze, zohľadnite všetky nuansy - od správneho výberu priestorov po optimálne menu.

Image

Budete potrebovať

  • - registrovaná právnická osoba;

  • - povolenie na predaj alkoholu;

  • - vybavenie a nábytok;

  • - personál;

  • - peniaze na rozvoj podnikania a reklamu.

Návod na použitie

1

Napíšte podrobný podnikateľský plán. Čím jasnejší a hmatateľnejší portrét vašej budúcej inštitúcie je, tým je pravdepodobnejšie, že podnik bude úspešný v počiatočnej fáze.

2

Vypočítajte nadchádzajúce výdavky. Bar nemožno priradiť k najlacnejším stravovacím možnostiam. Budete musieť minúť peniaze na jeho propagáciu, pozvať dobrého kuchára, aby pripravil menu, uzavrieť dlhodobé zmluvy s dodávateľmi nápojov. Ak vaše vlastné peniaze nestačia, premýšľajte o pôžičke alebo o prilákaní investora.

3

Dobrou voľbou pre začínajúcich reštaurátorov by bola franšíza alebo bar otvorený pod značkou výrobcu nápoja. Preskúmajte ponúkaný trh alebo kontaktujte potenciálnych partnerov sami. Vyberte si možnosti s najnižšou licenčnou cenou. Táto možnosť vám však ukladá určité obmedzenia, najmä pri výbere nápojov a cenách.

4

Vyberte koncept inštitúcie. Môžete otvoriť športový bar, piváreň alebo koktejlový bar. Existujú aj užšie špecializácie - napríklad bary pre cyklistov alebo študentov, írske, americké alebo anglické zariadenia. Čím jasnejšie určíte svoj formát, tým jasnejšie bude pre potenciálneho publika.

5

Zamyslite sa nad tým, ako zarobíte. Môžete zvýšiť prirážku na nápoje, ponúknuť výdatné jedlá vyrobené z jednoduchých surovín alebo obľúbených domácich občerstvení, ktoré sú oveľa lacnejšie ako zakúpené. Môžete ísť aj opačnou cestou - napríklad minimálnou prirážkou na alkohol a kuchyňu, ale účtovať vstupné a ponúknuť ďalšie platené služby - karaoke, biliard, rezerváciu stolov.

6

Drahá inštitúcia bude vyžadovať vysoké výdavky na kvalitné prostredie, dobré jedlo a reklamu. Rozpočtová lišta v prvej fáze bude stáť menej. Jeho majitelia však budú musieť minúť peniaze na sledovacie kamery, bezpečnosť, časté personálne zmeny a opravy zariadení.

7

Namapujte nápoje a ponuky. Výber určitých položiek závisí od konceptu baru. Napríklad v inštitúcii ponúkajúcej pivo si môžete dať široký výber tohto nápoja. Vyberte si vhodné menu „piva“ vrátane veľkého množstva občerstvenia, teplých jedál z mäsa, párkov, grilovaných jedál.

8

Koktejlové bary by mali mať rozsiahlu ponuku kokteilov a ponuku ľahších a modernejších pokrmov. Vhodná je sushi, panázijská kuchyňa, európska a americká klasika. Drahé bary by mali ponúkať dobrý sortiment stavových nápojov - jedlá sladová whisky, koňak, tequila, rôzne exotické druhy ako grappa, mezcal, armagnac a regionálne brandy.

Odporúčaná