Druhy činností

Ako organizovať knihu kníh

Ako organizovať knihu kníh

Video: Sebedestrukce Západu, beseda s V. Klausem 2024, Júl

Video: Sebedestrukce Západu, beseda s V. Klausem 2024, Júl
Anonim

Kníhový trh dnes prechádza ďaleko od jednoduchých čias. Šírenie elektronických kníh za vysokú cenu tlačených výrobkov vážne ovplyvnilo predaj. Podnikanie v tejto oblasti však môže stále priniesť dobrý zisk za predpokladu, že je správne diferencované a dobre organizované.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - priestory;

  • - reklamné materiály.

Návod na použitie

1

Vyberte špecializáciu, v ktorej chcete pracovať. Keďže je mimoriadne ťažké uchopiť všetky oblasti knižného trhu, odporúča sa sústrediť sa na určitý smer. Pokúste sa nájsť najmenej rozvinuté miesto. Môže ísť napríklad o vysoko špecializovanú alebo vzácnu literatúru. V takom prípade budete schopní uspokojiť potreby vašej cieľovej skupiny.

2

Nájdite dodávateľov kníh. Môžete spolupracovať priamo s vydavateľmi, ako aj s veľkými veľkoobchodmi. Nastavte logistický systém, ktorý vám umožní mať vždy potrebný inventár. Požiadajte svojich dodávateľov, aby vás vopred informovali o nových produktoch.

3

Po registrácii ako samostatného podnikateľa si vyberte miesto, kde budete knihy predávať. Malé oddelenie sa môže nachádzať v obchodnom centre alebo administratívnej budove, vo väčšom alebo špecializovanom obchode - dokonca aj v samostatnej miestnosti. Dizajn obchodu nebude vyžadovať vážne investície: stačí kúpiť vhodné stojany a udržať poriadok.

4

Súbežne s predajňou otvorte internetový obchod pomocou bezplatnej šablóny dizajnu a obľúbeného hostingu. Back-office tejto stránky je zvyčajne kombinovaný s jedným z skladových programov. Takže môžete výrazne zvýšiť predaj pri minimálnych nákladoch.

5

Zvážte propagáciu svojho obchodu. Distribuujte letáky do blízkeho okolia, vydávajte zľavové karty pre stálych zákazníkov. Starostlivo sledujte cenovú hladinu konkurentov a zabezpečte predaj literatúry.

Užitočné rady

Aktívne používajte POS materiály v mieste predaja. Woblery, plagáty, žetóny na police: takáto reklamná podpora sa zvyčajne dodáva s tovarom a umožňuje vám predať viac kníh.

Odporúčaná