obchodné

Ako organizovať obchod s oblečením

Ako organizovať obchod s oblečením

Video: Geoff Anderson na rybách, modelová rada Dozer 5 a URUS 4 :) 2024, Júl

Video: Geoff Anderson na rybách, modelová rada Dozer 5 a URUS 4 :) 2024, Júl
Anonim

Odevný priemysel priťahuje mladých podnikateľov zdanlivo jednoduchosťou. V skutočnosti to nie je najťažšia vec, ale má to aj svoje vlastné charakteristiky a ťažkosti. Hlavným problémom je veľmi vysoká konkurencia v tomto segmente. Od konkurentov sa môžete izolovať dvoma hlavnými metódami - originálnym tovarom a nízkymi cenami. Ďalším charakteristickým znakom tohto podnikania je jeho silná závislosť od módnych trendov.

Image

Návod na použitie

1

Urobte si predstavu o vašom budúcom obchode, je žiaduce, aby bol vo vašom meste jedinečný a žiadaný. Hlavnou vecou, ​​na ktorej sa rozhodnúť, je, kto predať a čo predať. Musíte tiež prísť s názvom obchodu. Malo by byť jednoduché a zároveň štýlové, pútavé.

2

Nájdite dodávateľov kvalitných výrobkov, ktoré spĺňajú požiadavky koncepcie. Niekedy sa stáva, že zaujímavý produkt, ktorý nie je zastúpený konkurentmi, sa nachádza okamžite a potom sa na základe povahy produktu vytvorí koncepcia obchodu. Preto sa v závislosti od konkrétnej situácie môže poradie niektorých krokov zmeniť. Určite označenie produktu, obvykle je to najmenej 70 percent.

3

Dobre zvolená lokalita určuje budúci úspech obchodu o 70 percent. Pri hľadaní priestorov obchodu je potrebné vychádzať z konceptu budúceho obchodu. Je lepšie otvoriť obchod v samostatnej miestnosti na nákupnej ulici alebo v nákupnom centre. Plocha priestorov musí byť najmenej sto metrov štvorcových.

4

Pri otváraní obchodu s oblečením venujte osobitnú pozornosť interiéru a exteriéru miestnosti. V tejto fáze je lepšie kontaktovať návrhára, ktorý bude rozvíjať dizajn obchodu. Venujte veľkú pozornosť svetlu - správne vybrané krásne podsvietenie umožní obchodu vyzerať zaujímavo a útulne aj pri nízkych nákladoch. Pri vybavovaní obchodu nezabudnite na malé veci, ktoré zákazníkom prinesú ďalšie pohodlie. Napríklad, vybavenie izieb by malo byť priestranné, pohodlné, s veľkými zrkadlami, pokiaľ možno v obchode, mať klimatizáciu. Po dokončení projektu sa vykonajú opravy. Kúpiť obchodné vybavenie pre obchod. Ak oblasť obchodu umožňuje použitie figurín, potom ich nezabudnite použiť - priťahujú návštevníkov. Okrem registračných pokladníc nakupujte aj elektromagnetické rámy - sú určené na ochranu tovaru pred krádežou.

5

Vyhľadajte obchod v obchode na personálnych stránkach, uverejňujte reklamy v špecializovaných novinách alebo kontaktujte personálnu agentúru. Hlavnými požiadavkami na predávajúceho sú príjemný vzhľad, schopnosť orientovať sa v sortimente, komunikovať s ľuďmi a samozrejme efektívne predávať. Okrem predajcov budete potrebovať aj administrátora, ktorý bude sledovať prácu personálu a školiť ho. Ak chcete motivovať zamestnancov, aby vykonávali dobrú prácu, použite systém prémií.

6

Mali by ste premýšľať o reklame vopred. Objednajte jasný obchod pre obchod - pritiahne to zákazníkov. Využívajte rôzne propagačné akcie, dajte dary, rozdávajte zľavové karty a uskutočňujte predaj.

Odporúčaná