management

Ako zorganizovať obchodný tím od začiatku

Ako zorganizovať obchodný tím od začiatku

Video: Tim Brown urges designers to think big 2024, Júl

Video: Tim Brown urges designers to think big 2024, Júl
Anonim

Organizácia obchodného oddelenia v ktorejkoľvek spoločnosti závisí od mnohých vnútorných a vonkajších faktorov. V každom prípade sa musí k organizácii a riadeniu predaja od nuly pristupovať so všetkou vážnosťou. Tieto procesy znamenajú nielen správny výber, školenie a riadenie personálu, ale aj organizáciu systému vzťahov medzi výrobkami, zákazníkmi a personálom. To všetko sa môže zohľadniť pri príprave podnikateľského plánu.

Image

Návod na použitie

1

Hlavnými prvkami dobre vybudovanej predajnej siete sú výber stratégie, správne formulované ciele, lojálni zákazníci, konkurencieschopné výrobky, používanie exkluzívnych predajných technológií, vysoko profesionálni zamestnanci, dobré služby zamerané na potreby zákazníkov.

2

Definujte pre seba ciele, ktoré budú podriadenou činnosťou obchodného oddelenia. Závisia od strategických cieľov vašej spoločnosti a od obchodnej politiky, ktorú sleduje. Patrí medzi ne: získanie stabilného zisku, uspokojenie dopytu zákazníkov, získanie určitého podielu na trhu, vytvorenie pozitívneho obrazu o vašej spoločnosti a zabezpečenie konkurencieschopnosti ponúkaného tovaru a pracovných technológií. Zahŕňa to aj riadenie distribučných kanálov, vzťahy so zákazníkmi, ako aj činnosti zamerané na zabezpečenie udržateľnosti a stability podnikania.

3

Vypočítajte zdroje, ktoré potrebujete na dosiahnutie týchto cieľov, čím sa zabezpečí ich racionálne využitie v budúcnosti. Vypracovať optimálnu štruktúru zamestnancov, vypočítať požadovaný počet zamestnancov, určiť jeho zručnosti a kompetencie. Vytvárať systém na výber, hodnotenie, odbornú prípravu a motiváciu zamestnancov. Oznámiť jeho nábor a viesť školenia.

4

Spoločne s marketingovým oddelením, ak existuje v spoločnosti, vykonajte analýzu konkurencieschopnosti spoločnosti v porovnaní s najsilnejšími konkurentmi a zvážte spôsoby, ako posilniť svoje slabé stránky. Na základe toho, berúc do úvahy trendy vývoja trhu, zvážte akčný plán, ktorý je potrebné prijať na zvýšenie efektívnosti oddelenia.

5

Poskytnite vo svojom obchodnom tíme funkcie riadenia, napríklad koordináciu a kontrolu. Ako vedúci by ste mali mať vždy najaktuálnejšie informácie vo všetkých oblastiach práce oddelenia a mali by ste byť schopní rýchlo reagovať na každý proces, preto zvážte, ako sa vytvorí spätná väzba. Definujte pre zamestnancov tie parametre, ktoré budú predovšetkým podliehať kontrole plnenia plánovaných objemov práce načas.

Odporúčaná