Druhy činností

Ako organizovať osobnú dopravu

Ako organizovať osobnú dopravu

Video: Priebeh skúšky k vedúcemu cestnej nákladnej a osobnej dopravy 2024, Júl

Video: Priebeh skúšky k vedúcemu cestnej nákladnej a osobnej dopravy 2024, Júl
Anonim

Zorganizovať taký populárny druh osobnej dopravy, ako je taxislužba, vyhodnotiť všetky kľúčové body špecifické pre tento druh podnikania a prejsť k papierovaniu: registrácia podniku určitej právnej formy a získanie licencie.

Image

Budete potrebovať

  • - registráciu spoločnosti na daňovom úrade;

  • - preukaz na prepravu cestujúcich;

  • - miestnosť pre velínu;

  • - vozový park;

  • - vybavenie: komunikačné systémy, vysielačky, taxametre atď.

Návod na použitie

1

Jedným z najobľúbenejších druhov podnikania v oblasti osobnej dopravy je taxislužba. Ak chcete zorganizovať toto podnikanie, v prvom rade analyzujte trh služieb taxislužby vo vašej lokalite: schopnosť vstúpiť na trh, parametre hospodárskej súťaže, metódy prilákania potenciálnych zákazníkov na dobitie trhu.

2

Odhadnite požadované parametre služby taxislužby: počet dispečerov a automobilov (vrátane tých, ktorí si zostavujú vlastný vozový park a vodičov, ktorí pracujú na základe dohody so svojimi vozidlami).

3

Vyberte si vhodné priestory pre umiestnenie velína a garáže pre svoj vlastný vozový park (nezabudnite uzavrieť prenájom priestorov).

4

Zvážte otázku poskytovania taxislužby nielen s automobilmi, ale aj s ďalším potrebným vybavením: rádiokomunikačné systémy, vysielačky, taxametre, ako aj telefónne číslo pre dispečing (pokiaľ možno viackanálové).

5

Zoberme si minimálne zloženie kancelárie: riaditeľa, účtovníka, dvoch dispečerov a záchranára. Určite počet vodičov, pričom vezmite do úvahy územie, ktoré budete obsluhovať.

6

Vypočítajte náklady na otvorenie tohto druhu podnikania s prihliadnutím na údaje, ktoré už máte k dispozícii: nákup automobilu, prenájom priestorov, nákup rádiových komunikácií a taxametrov, platy zamestnancov. Ak sú k dispozícii potrebné prostriedky, pokračujte v registrácii.

7

Vyberte právnu formu organizácie podniku: individuálny podnikateľ alebo spoločnosť s ručením obmedzeným, zaregistrujte sa na daňovom úrade.

8

Získajte licenciu na organizovanie osobnej dopravy a povolení pre každé auto vo Federálnej službe pre dohľad nad dopravou (Gosavtodornadzor), alebo využívajte služby sprostredkovateľských registračných firiem.

Venujte pozornosť

Zapojte tých vodičov, ktorí sú registrovaní ako samostatní podnikatelia a majú poistené autá. Vykonajte dispečerov a záchranárov, aby pracovali na zošite alebo na pracovnej zmluve.

Užitočné rady

Ak chcete prvýkrát znížiť náklady na otváranie tohto typu podnikania, odmietnite si kupovať svoje vlastné autá a najímajte si iba vodičov osobných vozidiel.

Odporúčaná