management

Ako organizovať prácu v jedálni

Ako organizovať prácu v jedálni

Video: Jak si vytvářet a organizovat práci s čistou hlavou (GTD) 2024, Júl

Video: Jak si vytvářet a organizovat práci s čistou hlavou (GTD) 2024, Júl
Anonim

Stravovanie zamestnancov je súčasťou sociálnej politiky podniku. Možnosť mať celú večeru na pracovisku umožňuje zamestnancom šetriť čas a peniaze, čo v konečnom dôsledku pomáha znižovať fluktuáciu zamestnancov, chráni zdravie zamestnancov a znižuje náklady na zamestnancov.

Image

Návod na použitie

1

Pre organizácie s približne 20 - 50 zamestnancami má zmysel podpísať dohodu so spoločnosťou špecializujúcou sa na dodávky jedál. Teplé obedy doručí v obedových boxoch v dohodnutom čase. Podnikom, ktoré zamestnávajú 50 až 100 ľudí, môže byť pridelená samostatná miestnosť a organizovať v nej bufet, v ktorom je možné v mikrovlnnej rúre ohrievať hotové teplé jedlá. Ak však prevádzkujete veľký podnik, má zmysel otvoriť si vlastnú jedáleň.

2

Ak si prenajmete priestory, koordinujte svoje plány s prenajímateľom. Diskutujte s ním o možnosti výmeny vybavenia, pričom sa zohľadní potreba prideliť najmenej tri miestnosti. Distribúcia jedál bude organizovaná v jednom z nich a tabuľky budú umiestnené, v druhom budú pripravovať jedlo, v treťom - na uloženie potrebnej zásoby potravín a polotovarov.

3

Vyberte si izby, v ktorých sa bude jedáleň, kuchyňa a sklad nachádzať. Nakreslite ich plán. Vyjadrenie sa k Štátnemu sanitárnemu a epidemiologickému dohľadu, v ktorom požiadate o koordináciu umiestnenia jedálne vo vybraných priestoroch. Po chvíli sa vo vašom podniku objavia zamestnanci Sanitárnej a epidemiologickej stanice, preveria si priestory budúcej jedálne a poskytnú vám odporúčania týkajúce sa potrebného vybavenia a komunikácie. Odporúčania musia byť vydané písomne.

4

Pripravte pridelené priestory a vybavenie v súlade s odporúčaniami Sanitárnej a epidemiologickej stanice. Vykonajte potrebné opravy, zariadte jedáleň. Nakupujte vybavenie, náčinie, nábytok, náradie. Na podávanie jedál je vhodnejšie používať jednorazové jedlá, najmä ak je organizovanie ich umývania problematické.

5

Inzerujte v médiách a vyberte personál jedálne. Bude to menej nepríjemné, ak uzavriete dohodu so spoločnosťou, ktorá sa na to špecializuje, a poveríte ju organizovaním práce v jedálni.

6

Zbierajte dokumenty, s ktorými budete koordinovať prácu jedálne v regulačných organizáciách. Priložte základné dokumenty vašej spoločnosti a dokumenty, ktoré budú pracovať v jedálni na základe zmluvy. Okrem toho predložte dohodu o poskytovaní služieb na organizáciu dekontaminácie zariadenia, osobných lekárskych kníh pracovníkov jedálne.

7

Koordinovať otváranie a prevádzku jedálne v rámci Štátnej sanitárnej inšpekcie, Štátneho požiarneho dozoru. Uzavrieť dohodu s organizáciou, ktorá bude odvozovať odpad a odpad. Pred otvorením jedálne pozvite zamestnancov Sanitárnej a epidemiologickej stanice, ktorí musia skontrolovať, ako sa vykonávajú ich odporúčania, a dať vám hygienickú a epidemiologickú správu. Je to úradný dokument, ktorý oprávňuje fungovanie jedálne v stenách podniku.

Súvisiaci článok

Master Class: Ako zvýšiť príjmy z práčov štvornásobne

Odporúčaná