management

Ako zorganizovať reklamnú spoločnosť

Ako zorganizovať reklamnú spoločnosť

Video: Bohumil Pokštefl - Zorganizovali sme bordel pri postovaní na sociálnych sieťach | TECHTALKS 2024, Jún

Video: Bohumil Pokštefl - Zorganizovali sme bordel pri postovaní na sociálnych sieťach | TECHTALKS 2024, Jún
Anonim

Keď pochopíte, že reklamná kampaň je nevyhnutná pre rozvoj podnikania, je potrebné začať s jej prípravou. Je však potrebné o tom premýšľať vopred, 3 - 4 mesiace pred jeho realizáciou, potom budete mať čas na kvalitnú organizáciu projektu.

Image

Budete potrebovať

  • - prístup na internet;

  • - telefón.

Návod na použitie

1

Stanovte ciele kampane. Môžu byť úplne iné. Napríklad v prípade nového produktu, ktorý práve vstúpil na trh, je to informovanie potenciálnych kupujúcich, za výrobok, ktorý spotrebitelia nerozlišujú od konkurentov, - vytváranie imidžu a zvýšenie nákupov stimulujúcich nákupy.

2

Určite rozpočet svojej kampane. Veľa závisí od sumy, ktorú ste ochotní minúť za propagáciu produktu. Nemali by ste si však byť istí, že čím viac peňazí utratíte, tým väčší je účinok reklamy. Veľa záleží na profesionalite ľudí implementujúcich váš projekt, ako aj na správne definovaných cieľoch a type reklamy.

3

Vyberte typ reklamy. Dnes sú obrovské príležitosti. Môžete si pre svoj projekt zvoliť umiestnenie bannerov a billboardov po celom meste, promo, neštandardné akcie (flash moby), večierky, online reklamu (na populárnych zdrojoch), rozhlasovú a televíznu (regionálne a národné kanály), reklamu v novinách a časopisoch. Na určenie ceny každého typu reklamy a jej porovnanie medzi sebou sa vypočítajú náklady na 1 000 kontaktov. Najlacnejším typom je spravidla televízna reklama - tu môžete „chytiť“ predstaviteľov rôznych skupín obyvateľstva a zamerať sa na cieľové publikum.

4

Kontaktujte reklamnú agentúru. Projekt propagácie produktu môžete samozrejme zorganizovať sami, nezabudnite však zvážiť, koľko budete venovať svoj čas a energiu, najmä ak ste sa s takouto činnosťou predtým nestretli. Zároveň vám odborníci pomôžu spravovať dostupné množstvo tak efektívne, ako je to len možné. Okrem toho sú často vzájomne prepojené, a preto si poskytujú navzájom zľavy. Napríklad pri objednávke propagácie môžete získať zľavu na tlač letákov alebo výrobu suvenírov.

Odporúčaná