management

Ako usporiadať ponuku

Ako usporiadať ponuku

Video: Programová ponuka 27. 6. 2019 2024, Júl

Video: Programová ponuka 27. 6. 2019 2024, Júl
Anonim

Verejná súťaž - uzavretá súťaž, druh ponuky na právo na získanie zákazky na vykonanie niektorých prác alebo služieb. Inými slovami, ponuka je spôsob, ako prezentovať vaše služby správne a ziskovo v prípade veľkej konkurencie. Na základe výsledkov týchto ponúk sa zmluva uzatvára s víťazom tendra, s tým, ktorý podľa organizátorov predložil najlepšiu (najvýhodnejšiu) ponuku, ktorá spĺňa všetky požiadavky súťažných podkladov.

Image

Návod na použitie

1

Pripravte súťažnú dokumentáciu, ktorá by mala podrobne opísať zoznam povinných požiadaviek zákazníka (organizátora) na poskytované služby alebo tovar. Takéto dokumenty by navyše mali záujemcom poskytnúť priestor na predloženie ich konkurenčných ponúk. Opíšte podmienky zákazky, všeobecné informácie o predmete alebo predmete ponuky, priložte pokyny pre dodávateľov, ak existujú, vytvorte postup na prípravu a predkladanie žiadostí o ponuku.

2

Pamätajte, že všetky ponuky sa predkladajú v uzavretej forme a žiaden z účastníkov nemôže ovplyvniť zmenu obsahu návrhov. Všetky informácie sú k dispozícii iba pre verejnú súťaž.

3

Pripraviť zmluvu s technickou a obchodnou časťou, keďže podmienky výberového konania určujú dostupnosť zmluvy.

4

V technickej časti opíšte všetky potrebné požiadavky na obsah konkrétnej objednávky. V opise uveďte meno organizátora výberového konania, právnu (poštovú) adresu, telefónne číslo, e-mailovú adresu, názov produktu, technické špecifikácie a normy, harmonogram a rozsah dodávky.

5

V komerčnej časti zmluvy uveďte náklady, harmonogramy, podmienky platby, spôsoby stanovenia ceny, hlavné zdroje financovania tohto projektu. V prípade potreby môžete uviesť bankové záruky a určité druhy poistenia, ktorých cieľom je zabezpečiť súlad s objednávkou a podmienkami ponuky, ktorú ponúka zákazník.

6

Vymenujte výberové konanie. Vyhlásenie výberového konania. Zároveň sa začnú prijímať žiadosti od účastníkov, ktoré vyhodnotí výberová komisia. Výhercom bude účastník, ktorý ponúka najkvalitnejšiu ponuku za najnižšiu cenu, pričom uvedie minimálny dodací čas.

Užitočné rady

Ak nemáte predstavu alebo je pre vás ťažké vyplniť potrebnú dokumentáciu pre ponuku, je najlepšie kontaktovať špecialistov, ktorí vám ju pomôžu zistiť.

Odporúčaná