management

Ako organizovať manažérske účtovníctvo

Ako organizovať manažérske účtovníctvo

Video: ZOOM: Ako organizovať webináre, online porady a školenia 2024, Júl

Video: ZOOM: Ako organizovať webináre, online porady a školenia 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti je manažérske účtovníctvo potrebné predovšetkým na zber, spracovanie a analýzu informácií, ktoré budú potrebné na vyriešenie konkrétnej úlohy riadenia. Ako organizovať manažérske účtovníctvo v podniku a čo je na to potrebné?

Image

Budete potrebovať

podávanie správ o činnostiach podniku za posledné obdobie, ako aj informácie o tých „medzerách“ vo výrobe, ktoré je potrebné riešiť

Návod na použitie

1

Jasne sformulovať úlohu riadenia a navrhnúť niekoľko spôsobov, ako ju vyriešiť. Okrem toho by sa cieľ, ktorého dosiahnutie je formulovaná úloha, mal určiť na základe kvantitatívneho alebo kvalitatívneho výsledku. Úlohou manažérskeho účtovníctva je napríklad vyvinúť program účtovníctva pracovných postupov. Konečným cieľom bude zjednodušiť postup spracovania dokumentov (osvedčenia, splnomocnenia, výpisy) a vytlačiť ich elektronicky. Vedúci bude navyše vždy schopný zistiť, ktorý dokument, kde a kedy bol napísaný, či bol správne vypracovaný a certifikovaný v príslušnom oddelení.

2

Písomne ​​(projekt) zadajte riadiacu úlohu a odsúhlaste ju s manažérmi alebo manažérmi príslušného oddelenia.

3

Zladiť projekt s požiadavkami účtovného, ​​daňového a finančného účtovníctva. Konečný výsledok musí byť spojený so znížením nákladov alebo výrobných nákladov vyrobených v podniku. Účinnosť podniku bude skutočne závisieť od tohto ukazovateľa. V našom príklade bude vývoj a inštalácia softvéru vyžadovať ďalšie náklady, ktoré sa rýchlo vyplatia v dôsledku včasného a bleskovo rýchleho spracovania dokumentov, čo je obzvlášť dôležité pri práci s dodávateľmi alebo zákazníkmi. Napríklad rýchle vykonanie plnomocenstva pomôže zamestnancovi prijať tovar od dodávateľa, ktorý sa dá okamžite predať.

4

Oživte úlohu riadenia. Vyškoliť zamestnancov, vypracovať pokyny na používanie softvéru, schvaľovať formy dokumentov, preniesť zodpovednosť za analýzu a zhromažďovanie informácií o implementácii projektu na príslušných zamestnancov.

5

Monitorovať účinnosť implementovanej úlohy riadenia po jednom až dvoch mesiacoch.

Venujte pozornosť

Manažérske účtovníctvo je pomerne komplikovaná veda, ktorá si vyžaduje neustále monitorovanie a zlepšovanie zo strany manažmentu, takže implementácia tohto oddelenia v podniku môže trvať niekoľko mesiacov.

Ako organizovať manažérske účtovníctvo v roku 2018

Odporúčaná