obchodné

Ako zorganizovať vývoz tovaru od dodávateľa

Ako zorganizovať vývoz tovaru od dodávateľa

Video: Dovoz z Číny alebo Objednávka Tovaru z Alibaby | Návod 2024, Júl

Video: Dovoz z Číny alebo Objednávka Tovaru z Alibaby | Návod 2024, Júl
Anonim

Vývoz tovaru od dodávateľa je dôležitou etapou v dodávateľskom reťazci, vďaka ktorému bude práca vašej spoločnosti harmonická a nepretržitá. Aby bolo možné tovar dodať včas a bez straty kvality, je vhodné zabezpečiť prepravu nezávisle.

Image

Budete potrebovať

  • - balík dokumentov;

  • - peniaze.

Návod na použitie

1

U dodávateľa potvrďte približný dátum prepravy. Ak ide o veľkú vzdialenosť a veľké zaťaženie, pokúste sa zabezpečiť dodávku čo najskôr. Definujte podmienky, za ktorých sa bude tovar vyvážať. Ak vaša protistrana prevezme dodávku tovaru dopravnej spoločnosti alebo do vášho skladu, stačí tento proces kontrolovať. Často je však oveľa výhodnejšie nezávisle nájsť dôveryhodného prepravcu a tovar zobrať bez dodatočných nákladov a provízií.

2

Vyberte dopravnú spoločnosť, ktorá doručí. Porovnať tarify a podmienky prepravy: v rôznych spoločnostiach sa môžu výrazne líšiť. Podajte žiadosť podľa šablóny dopravcu. V ňom uvediete dátum prepravy, rozmery a hmotnosť tovaru, presné adresy, ako aj osobitné podmienky.

3

Požiadajte dodávateľa o balík podporných dokumentov. Malo by obsahovať: 1. Faktúra za platbu 2. Baliaci zoznam 3. Certifikáty kvality: Dodávateľ vám po odoslaní tovaru zašle kópiu konosamentu, prostredníctvom ktorej môžete získať presné informácie o umiestnení nákladu a jeho vlastnostiach. Pokiaľ ide o dovoz, k vyššie uvedeným dokumentom sa pridá osvedčenie o pôvode tovaru a vývozné colné vyhlásenie od zahraničnej protistrany.

4

Nezabudnite na sledovacie číslo vašej zásielky. Pomocou tohto čísla môžete vždy zistiť polohu nákladu a kontrolovať čas jeho príchodu na cieľovú stanicu.

5

Počkajte na oznámenie o príchode tovaru od dopravnej spoločnosti. Prijať tovar na uvedenú adresu predložením dokladu totožnosti (alebo splnomocnenia od spoločnosti), kópie sprievodných dokladov a konosamentu.

Užitočné rady

Dajte pozor na zvláštne podmienky, kvôli ktorým váš náklad dorazí na cieľovú stanicu v úplnej bezpečnosti. Medzi ne patrí poistenie, bezpečnosť, starostlivé podmienky na prepravu krehkého tovaru a špeciálne teplotné podmienky.

Odporúčaná