nepopulárne

Ako otvoriť autoservis

Ako otvoriť autoservis

Video: OTVARAM AUTO-OTPAD I PLANOVI 2024, Júl

Video: OTVARAM AUTO-OTPAD I PLANOVI 2024, Júl
Anonim

Túžba podnikať samostatne je skutočne chvályhodná, najmä ak budúci podnikateľ vopred vie presne, čo chce robiť a ako vidí svoje podnikanie. Ak si chcete otvoriť službu automobilu, premyslite si vopred koncepciu rozvoja svojho podniku.

Image

Konkurencia v tejto oblasti je dnes dosť vážna, pretože nedávne zrušenie povinnej licencie výrazne zvýšilo počet fungujúcich automobilových služieb. Aby sa predišlo problémom a nedorozumeniam, každý nováčik by mal poznať niektoré črty tohto druhu podnikateľskej činnosti.

  1. Aby sa mohla automobilová služba ponáhľať, je v prvom rade potrebné zvoliť správne miesto pre jej konštrukciu. Územie vybratého územia by malo byť v ideálnom prípade najmenej 4 hektáre. Nezabudnite, že výstavba automobilovej služby podľa existujúcich požiadaviek sa môže začať vo vzdialenosti najmenej 50 metrov od akýchkoľvek obytných budov. Povolenie na výstavbu autoservisu potvrdzuje množstvo rôznych orgánov - hasičský zbor, dopravná polícia a sanitárna a epidemiologická stanica.
  2. Aby sa podnikanie stalo ziskovým, musíte si vybrať miesto pre autoservis tak, aby sa nachádzalo čo najbližšie k hlavným diaľniciam, cestám, križovatkám - v tomto prípade bude o vašich službách vedieť väčší počet motoristov. Prítomnosť centralizovaného kanalizačného systému je okrem toho predpokladom úspešného fungovania servisného strediska pre automobily.
  3. Pozemok na výstavbu autoservisu je možné uplatniť, alebo si ho môžete prenajať. Ale okrem miesta sa musíte vopred postarať o vhodné vybavenie, ako aj o odborníkov, ktorí pre vás budú pracovať. Skúsený automechanik nikdy nebude súhlasiť s tým, že bude pracovať pre nič za nič, ale je lepšie nesporiť dobrým odborníkom.
  4. Ďalším krokom bude nákup výťahu. Dnes v predaji nájdete dovážané aj domáce výťahy - vyberte si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a finančným možnostiam.
  5. Pri otváraní autoservisu musíte vopred predložiť sortiment prác, ktoré plánujete ponúknuť zákazníkom. Ako ukazuje prax, najobľúbenejšie služby sú: vyvažovanie kolies, výmena spojky, oprava motora, obnova karosérie. Preto skôr, ako otvoríte autoservis, nezabudnite napísať podrobný podnikateľský plán, ktorý by mal brať do úvahy všetky náklady na vybudovanie čerpacej stanice a nákup vybavenia, ako aj uviesť kroky na zvýšenie ziskovosti projektu.

Súvisiaci článok

Ako si správne vybrať autoservis?

Odporúčaná