nepopulárne

Ako urobiť prezentáciu

Ako urobiť prezentáciu

Video: Powerpoint rýchlo a úspešne 2024, Júl

Video: Powerpoint rýchlo a úspešne 2024, Júl
Anonim

Prezentácia je špeciálnou udalosťou medzi obchodnými udalosťami spoločnosti. Ide o obchodné reklamné prázdniny, ktorých podstatou je prezentácia organizácie a dôležité fakty jej života: „vznik“, pozitívne zmeny, tvorba nových produktov (služieb). Dĺžka prezentácie môže byť rôzna: jedna udalosť postačí na 10-15 minút, druhá na dve až tri hodiny a tretia bude trvať pracovný týždeň. Bez ohľadu na trvanie prezentácie je zárukou jej úspechu dôkladná príprava obradu.

Image

Návod na použitie

1

Jasne definujte ciele a priority prezentácie: napríklad vytvorenie imidžu, prilákanie nových zákazníkov, nových partnerov (investorov, dodávateľov, spotrebiteľov), informovanie o inováciách, nadviazanie vzťahov s verejnosťou, orgánmi atď. Hlavné je prilákať pozornosť cieľového publika, zaujať ho, kompetentne ukázať vyhliadky.

2

Definujte hlavnú myšlienku (plán, koncept) prezentácie. Určte miesto, dátum a čas. Po obede je lepšie prednášať (v trvaní 1, 5 - 2 hodiny). Koktejl alebo bufet - na konci (trvanie 1-2 hodiny). Pripravte si pozvánky vopred. Nemali by byť zosobnené - kontaktujte konkrétne osoby. V správach uveďte miesto, dátum, program prezentácie, zloženie účastníkov, orientačné body (adresa) a dopravné trasy.

3

Pripravte si vysokokvalitné a podľa možnosti rôzne tlačové reklamné výrobky: tlačové správy, letáky, brožúry, brožúry, katalógy. Pri prezentácii sú vhodné a žiaduce tematické stánky a tablety o spoločnosti (napríklad ročný predaj, geografia predaja, ďalšie vzdelávanie zamestnancov, partnerov a publikácie o spoločnosti v tlači). Akciu oživia ukážky produktov, monitory s videami umiestnenými v hale.

4

Navrhnite sviatočný skript. Podujatie zvyčajne otvára a organizuje predstaviteľ spoločnosti. Môže to byť vedúci oddelenia PR alebo marketingových služieb. Schopnosť hovoriť, vlastniť publikum je pre takúto osobu nevyhnutnosťou.

Vypracovať scenár optimálnej schémy pre spoločnosť. Môže obsahovať:

- účastníci stretnutí;

- Prezentácia manažérov spoločnosti hosťom a (alebo) zaujímavým hosťom, všetkým prítomným;

- predstavenie krátkeho (do 12 minút) videa o organizácii s pozemkami súvisiacimi s informačnými príležitosťami, účelom a myšlienkou prezentácie;

- Stručné správy (do 5 minút) predstaviteľov spoločnosti (nie viac ako päť ľudí) o otázkach, ktoré sú pre účastníkov potenciálne zaujímavé - s ukážkou produktu, prezentáciou služieb (v akcii, v rozloženiach, diapozitívoch, multimediálnych zobrazeniach);

- odpovede zástupcov hostiteľskej spoločnosti na otázky hostí;

- vystúpenia hostí: komentáre, blahoželania, želania;

- odovzdávanie suvenírov hosťom, značkové propagačné materiály;

- Realizácia neformálnej časti prezentácie - banket (bufet) s zábavným programom (podľa vášho uváženia).

5

Premýšľajte cez všetky súčasti „výsledného akordu“. Stand-up bufet je najvhodnejší pre kontakty, keď sa pozvaní môžu voľne pohybovať a komunikovať medzi sebou. Prezentačný program sa spravidla končí uznávaným hosťom. V mene všetkých prítomných vyjadruje vďaku organizátorom so želaním ich úspechu a prosperity.

Venujte pozornosť

Aby sa prezentácia nestala neúspešnou improvizáciou, je vhodné vykonať dve alebo tri skúšky

činnosti: koordinácia vyžaduje povinné „behy“.

Užitočné rady

Nezabudnite na firemnú identitu nadchádzajúcej prezentácie, ktorá by sa mala prejaviť v dizajne priestorov, v odevoch zamestnancov, v dizajne reklamných správ atď. Nie všetky firmy majú uniformy. Tradičné odevy z „protokolu“ budú oživené jednotnými detailami, ktoré zdôrazňujú firemnú identitu (možnosť sú šály a kravaty rovnakej farby). Pre niektorých účastníkov, ktorí vítajú hostí a prezentujú reklamné materiály, je povolený reklamno-komiksový odev so „združeniami spoločností“.

  • Vzťahy s verejnosťou pre manažérov a obchodníkov, I. Alyoshina, 1997
  • Zhrnutie lekcie v triede 5 „Ako je počítač usporiadaný“ s prezentáciou

Odporúčaná