Obchodná komunikácia a etika

Ako odmietnuť vrátiť výrobok

Ako odmietnuť vrátiť výrobok

Video: Crai Ramsay je späť na Slovensku: "Nemohol som odmietnuť ponuku vrátiť sa." 2024, Júl

Video: Crai Ramsay je späť na Slovensku: "Nemohol som odmietnuť ponuku vrátiť sa." 2024, Júl
Anonim

Vzťah medzi predajcom produktu a jeho kupujúcim sa riadi občianskym zákonníkom Ruskej federácie a federálnym zákonom „o ochrane práv spotrebiteľa“. Tento zákon však nestanovuje len práva kupujúceho, ale aj predávajúceho, ktorý má tiež v niektorých prípadoch možnosť odmietnuť vrátenie tovaru.

Image

Návod na použitie

1

Podmienkou vrátenia tovaru dobrej kvality je dodržanie 14-dňovej lehoty, nepočítajúc deň zakúpenia tovaru. Ospravedlnenie ako „nesúhlas“ alebo „zmenil názor“ tu však nefunguje. Podľa zákona musíte vymeniť tovar, ktorý nevyhovoval kupujúcemu vo veľkosti, štýle, veľkosti alebo konfigurácii. Napríklad, ak má obchod rovnaký produkt inej veľkosti, môžete zaplatené peniaze odmietnuť.

2

Pre záporné rozhodnutie týkajúce sa návratu podľa čl. 25 zákona môže dôjsť k porušeniu prezentácie vráteného výrobku alebo jeho výrobného balenia. V prípade, že sa tovar používal, neexistujú žiadne výrobné štítky a pečate, nemôžete uspokojiť ani požiadavku kupujúceho na vrátenie tovaru.

3

Okrem toho existuje zoznam tovaru dobrej kvality, ktorý v žiadnom prípade nie je predmetom vrátenia alebo výmeny. Okrem predmetov osobnej hygieny, spodnej bielizne, liekov atď. Zahŕňa aj niektoré druhy technicky zložitého tovaru pre domácnosť. Sú to tie, pre ktoré sa stanovuje záručná doba. Peniaze budete musieť vrátiť, ak sa kupujúcemu podarí preukázať, že nie je možné tovar používať, a jeho oprava trvala v priebehu roka prevádzky celkom viac ako 30 dní.

4

Štúdium Čl. 18 a 19 zákona, v nich sa oboznámite s právami spotrebiteľa, keď sa v produkte zistí manželstvo, as podmienkami, za ktorých sa tieto práva môžu uplatniť. Základné porušenie týchto podmienok už môže slúžiť ako zákonné právo odmietnuť vrátenie tovaru.

5

Požiadavky kupujúceho môžete tiež nechať neuspokojené, ak boli porušené pravidlá prevádzky alebo starostlivosti o produkt. Napríklad sa niečo umylo, ale odporúčalo sa iba suché čistenie.

Venujte pozornosť

Majte na pamäti, že žiaden právny akt nezakladá povinnosť kupujúceho skladovať spotrebiteľské obaly zakúpeného tovaru. Vaše odmietnutie dobrovoľne vrátiť peniaze na tomto základe bude ľahko napadnuté na súde.

  • Zákon Ruskej federácie „o ochrane práv spotrebiteľa“
  • odmietol vrátiť tovar

Odporúčaná