Druhy činností

Ako odmietnuť licenciu

Ako odmietnuť licenciu

Video: How does the ECB License Banks? 2024, Júl

Video: How does the ECB License Banks? 2024, Júl
Anonim

Organizácie, ktorých činnosť sa vykonáva na základe federálneho zákona „o licencovaní určitých druhov činností“, môžu licenciu odmietnuť a zrušiť. Dôvodom je písomné oznámenie licenčnému orgánu o rozhodnutí ukončiť licencovaný druh činnosti.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa zakladatelia podniku rozhodli zmeniť a doplniť tie činnosti, ktoré boli špecifikované v jeho charte, je potrebné to oznámiť licenčnému orgánu. Pre predčasné ukončenie licencie predložte vyhlásenie organizácii, ktorá ju vydala, je napísaná bezplatne. Žiadosť sa musí podať najneskôr dva týždne pred dňom, keď sa licencovaná činnosť skutočne ukončí.

2

V texte žiadosti nezabudnite uviesť licenčné číslo, dátum vydania a názov orgánu, ktorý licenciu poskytol. K žiadosti priložte originálny dokument, ktorý potvrdzuje oprávnenosť činností vykonávaných podnikom. Licenčný orgán na ňu umiestni príslušné značky, vďaka ktorým bude neplatný.

3

Všetky postupy súvisiace s ukončením licencie a vykonaním rozhodnutia v tejto veci nebudú trvať dlhšie ako 3 - 4 pracovné dni. Keď dostanete tento dokument do svojich rúk, je potrebné zaregistrovať všetky zmeny, ktoré ovplyvnili činnosť vášho podniku.

4

Platnosť licencie sa skončí až po vykonaní všetkých zmien v charterových dokumentoch a ich registrácii v zjednotenom štátnom registri právnických osôb (USRLE) alebo jednotlivých podnikateľov (EGRIP). V týchto registroch sa musí zaznamenať, že právnická osoba ukončila tento druh činnosti z dôvodu likvidácie alebo reorganizácie a fyzická osoba ako samostatný podnikateľ. Základom zmien a doplnení je rozhodnutie licenčného orgánu o predčasnom ukončení platnosti licencie.

5

Po prijatí výpisu z Jednotného štátneho registra právnych subjektov alebo IGRIP pripravte list štátnej štatistickej službe so žiadosťou o vykonanie príslušných zmien v štatistických formulároch týkajúcich sa činností vášho podniku.

Spolkové právo „O licencovaní určitých druhov činností“.

Odporúčaná