ostatné

Ako otvoriť akreditív

Ako otvoriť akreditív
Anonim

Existuje celý rad foriem bezhotovostných platieb. Rozvíjajú sa rýchlo. Najbežnejšie sú vyrovnania využívajúce akreditív.

Image

Budete potrebovať

Bankový účet

Návod na použitie

1

Akreditív je vo svojej podstate zárukou bezpečnosti a zákonnosti každej transakcie. Predávajúci poverí banku, aby po splnení svojich povinností previedla určitú sumu peňazí na účet inej osoby. Splnenie podmienok zmluvy musí byť nevyhnutne zdokumentované.

2

Použitie tejto formy vyrovnania umožňuje znížiť riziko nezaplatenia a nesplnenia zmluvných záväzkov.

3

Existujú rôzne druhy akreditívov. Najbežnejšie používané sú: odvolateľné, neodvolateľné, potvrdené, nepotvrdené a obnoviteľné. Podmienky prvého platiteľa nemožno zmeniť bez dohody s príjemcom platby. Druhú možno zmeniť jednostranne. V treťom prípade je banka plne zodpovedná za platby. Otáčanie pokračuje pri pravidelných dodávkach tovaru.

4

Postup otvárania je rovnaký pre všetky druhy. Po prvé, predávajúci a kupujúci sa dohodli, že transakcia bude vysporiadaná prostredníctvom akreditívu. Platiteľ potom kontaktuje úverovú organizáciu s dvoma kópiami žiadosti o jej vykonanie. Na tento účel musí mať otvorený účet (kartu alebo vklad).

5

Po druhé, banka objasňuje všetky podrobnosti transakcie, počnúc otázkami prepravy produktov až po kontrolu správnosti registrácie všetkých dokladov. V mene predávajúceho sa otvára osobitný akreditív, o ktorom je informovaný jeho vlastník. Na tento účet banka prevedie prostriedky z účtu svojho klienta.

6

Platiteľ tieto dokumenty dôkladne preverí a dospeje k záveru, či mu podmienky vyhovujú a či ich môže splniť. V prípade pochybností môže kupujúci požiadať o zmenu určitého jazyka. Po schválení a schválení všetkých bodov je akreditív podpísaný a odoslaný platiteľovi.

7

Po splnení povinností predávajúci odošle banke podporné dokumenty. Sú overené kupujúcim a písomne ​​potvrdené. Potom sa peniaze prevedú na účet príjemcu.

Odporúčaná