obchodné

Ako zaregistrovať kaviareň

Ako zaregistrovať kaviareň

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Jún

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Jún
Anonim

Je dobre známe, že najväčšími ťažkosťami pre začínajúcich reštaurátorov je čas na prípravu. Základné princípy budovania firmy už boli študované, cieľ tvorby je jasný a zrozumiteľný. Kde začať? Čo zvážiť? Ako zaregistrovať kaviareň včas a správne?

Image

Návod na použitie

1

Na začiatku je potrebné rozhodnúť o výbere právnej formy registrácie na Federálnej daňovej službe (FMS). V oblasti stravovania najčastejšie používajú IP alebo LLC.

2

Individuálny podnikateľ (IP) je fyzická osoba registrovaná spôsobom predpísaným zákonom. IP má jednoduchší postup registrácie ako LLC. A pokuty za IP sú skutočne nižšie, ale je tu väčšia zodpovednosť. Je potrebné venovať pozornosť nedostatkom, ktoré môžu v budúcnosti ovplyvniť celkovú činnosť:

- Jednotlivý podnikateľ nebude môcť získať licenciu na predaj alkoholických nápojov.

- Jednotliví podnikatelia majú pevné platby do dôchodkových fondov a fondov sociálneho poistenia. Platby sa vyžadujú aj v prípadoch, keď podnikateľ vôbec nepracoval a nezískal príjem.

- Mnoho veľkých spoločností radšej nepracuje s IP.

3

Spoločnosť s ručením obmedzeným (v skrátenej verzii LLC) je obchodná organizácia. Môže byť registrovaná jednou alebo viacerými právnickými alebo fyzickými osobami. Samotný názov „s ručením obmedzeným“ vysvetľuje, že účastníci tejto spoločnosti nie sú zodpovední za záväzky z činnosti a nespôsobujú straty v medziach svojich príspevkov do schváleného kapitálu. Počet účastníkov spoločnosti ustanovených zákonom je do 50 osôb. Hlavným ustanovujúcim dokumentom je Charta LLC. Potrebné a autorizované základné imanie - od 10 000 rubľov predstavuje výšku zábezpeky za autorizované činnosti organizácie. Ak sa alkohol predáva v kaviarni, musíte si zaregistrovať LLC, aby ste získali licenciu. Pri registrácii LLC musíte okamžite požiadať o zjednodušený daňový systém (STS), potom bude jednoduchšie nahlasovanie za vykazované obdobie. Musí sa viesť účtovníctvo pre každú registráciu. Rovnako ako vedenie personálnej evidencie, mzdy, príjem tovaru.

4

Ďalším krokom pri registrácii kaviarne je výber izby. Pri otváraní kaviarne v obytných budovách na prízemí je potrebné najprv dohodnúť otváraciu dobu s obyvateľmi domu. Ak si prenajímate priestory, musí sa prenajímateľ dohodnúť s nájomníkmi. Odporúčaný režim od 9:00 do 23:00. V samostatnej budove je pracovná doba kaviarne flexibilnejšia, musí ju však odsúhlasiť výkonný výbor a orgány pre vnútorné záležitosti okresu, v ktorom sa budova nachádza. Správne vybrané umiestnenie v kaviarni je jedným z najdôležitejších faktorov úspechu.

5

Po výbere priestorov sa musia s úradmi dohodnúť tieto kroky: Orgán územnej štátnej hygienickej inšpekcie (SES) musí vydať dohodu o súlade priestorov, komunikácií a zariadení so sanitárnymi normami.Zhoda o požiarnom stave priestorov a prítomnosti požiarneho poplachu a hasiacich prístrojov v budúcej kaviarni je povinná. s políciou a inštaláciou panického tlačidla. Na ďalšie hudobné programy potrebujete povolenie a oddelenie kultúry. Podľa novej právnej úpravy je potrebné podpísať dohodu o vysielaní videa a hudby. Za počúvanie rozhlasových staníc alebo televízie v kaviarni bez pokuty sa ukladá pokuta. Platí to pre všetky disky - MP3 alebo DVD.

Venujte pozornosť

Dane závisia od zvoleného daňového systému a nie od formy vlastníctva.

Užitočné rady

To je zaujímavé: podnikateľská činnosť, ktorá si vyžaduje registráciu v Rusku ako samostatný podnikateľ, v mnohých ďalších krajinách sveta (napríklad v USA alebo Švédsku) nevyžaduje štátnu registráciu.

Minimálne základné imanie spoločnosti LLC v Rakúsku je 35 000 EUR.

Odporúčaná