Druhy činností

Ako otvoriť rekreačné stredisko

Ako otvoriť rekreačné stredisko

Video: Bystrička na Orave - Opustené rekreačné stredisko - Dávid Urbex 2024, Júl

Video: Bystrička na Orave - Opustené rekreačné stredisko - Dávid Urbex 2024, Júl
Anonim

Ak chcete otvoriť rekreačné stredisko, musíte nájsť miesto, ktoré vyhovuje všetkým potrebám potenciálneho cieľového publika. Napríklad, ak plánujete rozvoj podnikania zameraného na aktívnu mládež, musí spĺňať požiadavky tých, ktorým nie je 30 rokov. Sú to pohodlne prístupové cesty, blízkosť nádrže, schopnosť organizovať podujatia pod holým nebom.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - projekt;

  • - stavebný pozemok;

  • - stavebné materiály;

  • - personál;

  • - nábytok;

  • - vybavenie.

Návod na použitie

1

Vypracovať podrobný podnikateľský plán. Mal by sa v ňom zobraziť úplný opis projektu a mal by sa uviesť finančný model budúceho podnikania. Rovnako dôležitá je aj sekcia marketingu. Závisí to od toho, ako projekt propagovať, ako rýchlo sa rekreačné stredisko stane samonosným a vypožičané prostriedky môžete vrátiť. Ak ignorujete aspoň jednu zo zložiek propagácie, čas sa zvýši, keď bude podnik potrebovať dotácie.

2

Prenájom pozemku. Objednajte si projekt. Je lepšie pozvať spoločnosť ako subdodávateľa, ktorý sa následne zapojí do výstavby rekreačného strediska. V takom prípade sa bude niekto pýtať, či vo výpočtoch nebudú nejaké nepresnosti. Získajte stavebné materiály. Pre letnú budovu je vhodnejšie drevo. Napríklad zaoblený kmeň alebo lepený lúč. Vnútri miestnosti je možné opláštiť podšívkou. Zimná rekreácia by mala byť skôr z tehál. Aj keď v chladných mesiacoch je príjemné relaxovať aj v drevenej konštrukcii, ale v tomto prípade je potrebné zabezpečiť dodatočnú tepelnú izoláciu.

3

Zariadiť si sály a izby. Každá izba má dve samostatné postele, ktoré je možné v prípade potreby posunúť k sebe. Vedľa nich sú nočné stolíky. Potrebné - skriňa, stôl, stoličky, konzola alebo TV stojan. Ďalšie vybavenie - malá chladnička, TV, prehrávač pre DVD. Pokiaľ ide o kúpeľňu - mala by byť aj v každej miestnosti. WC, umývadlo a sprcha sú už dlho nevyhnutnými vlastnosťami pohodlného pobytu.

4

Vybavte stravovaciu jednotku. Môže to byť jedáleň, ktorá pripravuje zložité raňajky, obedy a večere, alebo kaviareň, kde je možné objednať si à la carte, a služba sa vykonáva prostredníctvom čašníkov.

5

Ak je všetko pripravené, vyzvite orgány dohľadu na prijatie. Získanie povolení zvyčajne trvá asi mesiac. Je to však v prípade, že projekt bol vypracovaný kompetentne a nevyžaduje žiadne väčšie zlepšenia.

Odporúčaná