Obchodné riadenie

Ako otvoriť investičnú spoločnosť

Ako otvoriť investičnú spoločnosť

Video: Investičné životné poistenie 2024, Júl

Video: Investičné životné poistenie 2024, Júl
Anonim

Investičná spoločnosť je organizácia s licenciou Federálnej služby pre finančné trhy (Federálna služba pre finančné trhy v Rusku), ktorá má právo vykonávať činnosti obchodníka alebo sprostredkovateľa. Jednoducho povedané, vydáva a predáva cenné papiere a získava prostriedky od investorov. Takto získané finančné prostriedky sa potom investujú do akcií a cenných papierov iných podnikov a spoločností. Investičné spoločnosti teda financujú veľa oblastí dnešného hospodárstva.

Image

Návod na použitie

1

Investičné spoločnosti pre Rusko sú možno pomerne mladý typ činnosti. V iných krajinách, USA, Japonsku, Európe sú však investičné trhy dostatočne rozvinuté, čo umožňuje domácemu investičnému obchodu úspešne sa rozvíjať. Investičné spoločnosti v Rusku sa zvyčajne otvárajú ako otvorené akciové spoločnosti, čím sa emisia (obrat) cenných papierov stáva bezplatnejšou a vedie k úspešnejším operáciám.

2

Na otvorenie investičnej spoločnosti vyberte právnu formu budúcej spoločnosti, usporiadajte valné zhromaždenie akcionárov, vypracujte zápisnicu zo zasadnutia a vypracujte balík základných dokumentov.

3

Kópiu rozhodnutia o schôdzi, ktorú notár notársky overil, odovzdajte miestnemu daňovému úradu spolu so žiadosťou o registráciu právnickej osoby - investičnej spoločnosti. Na základe prijatých registračných dokumentov zaregistrujte spoločnosť so všetkými mimorozpočtovými prostriedkami.

Otvorte si bankový účet.

4

Pripravte a predložte potrebné dokumenty licenčnému oddeleniu FSFM, aby ste získali licenciu na váš typ činnosti. V prípade kladného rozhodnutia sa licencia vydáva bez časového obmedzenia (vyhláška Federálnej služby pre finančné trhy z 20. júla 2010 č. 10-49 / pz-n „O schválení nariadenia o požiadavkách na licenčné podmienky a podmienkach vykonávania odborných činností na trhu cenných papierov“).

5

V súlade s federálnym zákonom č. 39-FZ „Na trhu s cennými papiermi“ môžete získať licenciu na činnosť obchodníka, sprostredkovateľa, depozitára alebo na správu cenných papierov. Dostať oznámenie o rozhodnutí udeliť licenciu vašej investičnej spoločnosti; získať výpis z registra licencií, v ktorom sú uvedené čísla licenčných prázdnych listov a licenčných prázdnych listov investičnej spoločnosti.

Vyberte kompetentných zamestnancov a vytvorte zamestnancov investičnej spoločnosti.

ako vytvoriť investičnú spoločnosť

Odporúčaná