Obchodné riadenie

Ako otvoriť IP pre dvoch

Ako otvoriť IP pre dvoch

Video: iPhone 8 Teardown! - Screen and Battery Replacement Video 2024, Júl

Video: iPhone 8 Teardown! - Screen and Battery Replacement Video 2024, Júl
Anonim

Majiteľom spoločnosti s právnou formou „samostatný podnikateľ“ môže byť iba jeden jednotlivec. V prípade dvoch alebo viacerých osôb umožňuje ruské právo založenie spoločnosti s ručením obmedzeným. Dve registrované IP môžu vstúpiť do partnerstva a zdieľať zisky medzi sebou.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty vlastníkov;

  • - vyhlásenie vo forme P11001 a p21001;

  • - rozhodnutie o vytvorení spoločnosti LLC;

  • - zakladateľská zmluva;

  • - doklady o zaplatení štátnych povinností;

  • - prázdny formulár dohody o partnerstve;

  • - daňový zákon Ruskej federácie;

  • - Občiansky zákonník Ruskej federácie.

Návod na použitie

1

Ak o tom premýšľate a rozhodnete sa založiť spoločnosť s právnou formou spoločnosti s ručením obmedzeným, mali by ste vypracovať protokol. Dokument vysvetľuje rozhodnutie zakladateľov založiť spoločnosť LLC. Protokol podpisujú obaja účastníci, z ktorých jeden je predsedom a druhý je tajomníkom rady zakladateľov.

2

Urobte si chartu spoločnosti, v ktorej je uvedený názov spoločnosti, veľkosť základného imania, ďalšie podmienky vyžadované federálnym zákonom o LLC. Uzavrieť spoločenskú zmluvu, ktorá predpisuje črty rozdelenia akcií v hlavnom meste organizácie.

3

Vyplňte žiadosť o štátnu registráciu právnickej osoby (pomocou formulára P11001). Vyplňte informácie o oboch zakladateľoch (osobné údaje, údaje o cestovnom pase, adresa bydliska) na listoch A tohto formulára, ktoré tlačíte dvojmo, pretože spoločnosť má dvoch účastníkov.

4

Zaplatiť štátny poplatok, potvrdenie o jeho zaplatení, vyššie uvedené dokumenty, vyplnenú žiadosť predložiť daňovému úradu. Daňový úradník, ktorý dokumenty prijal, dostane potvrdenie o ich prijatí. Do 5 dní budete môcť získať osvedčenie o registrácii a budete mať oprávnenie vykonávať činnosti.

5

Ak uprednostňujete registráciu dvoch spoločností ako samostatného podnikateľa, rozhodnite sa o druhoch činností, ktoré budú obe spoločnosti vykonávať. Pre každú organizáciu vyplňte žiadosť na formulári p21001, kde zadáte informácie o majiteľoch. Zaplaťte štátny poplatok (pri registrácii IP má veľkosť 400 rubľov).

6

Podľa článkov 180, 278 daňového poriadku Ruskej federácie máte právo vypracovať dohodu o spoločných činnostiach (ktorá sa tiež nazýva jednoduchá dohoda o partnerstve). Uzatvára sa s cieľom dosiahnuť zisk. Každý jednotlivý podnikateľ musí poskytnúť príspevok, ktorého hodnota je stanovená v zmluve. Ak to nie je uvedené, akcie sa vykazujú rovnako. Zmluva sa uzatvára na dobu určitú alebo neurčitú. Okrem toho je predpísaná zodpovednosť partnerov, ako aj dôvody a postup pri ukončení zmluvy. V partnerstve majú strany nárok na DPH pri dovoze tovaru.

„Pros“ a „nevýhody“ spoločností LLC a IP

Odporúčaná