obchodné

Ako začať exekučné konanie

Ako začať exekučné konanie

Video: Tajné dražby u Zummerovej: Exekúcie po mafiánsky?! 2024, Júl

Video: Tajné dražby u Zummerovej: Exekúcie po mafiánsky?! 2024, Júl
Anonim

Povinný výber sa môže vykonať na základe exekučného titulu, dobrovoľnej alebo priateľskej dohody. V súlade s federálnym zákonom č. 229-F3 z 2. októbra 2007 „O súdnom konaní“ sa za výkon rozhodnutia ukladá federálna exekútorská služba, ako aj jej územné orgány.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - vyhlásenie;

  • - výkonné dokumenty, ktoré sú základom pre začatie povinného vymáhania.

Návod na použitie

1

Ak vy sami nemôžete vymáhať pohľadávky, pokuty, pokuty, prepadnutie od obchodných partnerov, ale máte exekučný titul vydaný na základe súdneho príkazu alebo ste uzavreli dobrovoľnú dohodu o urovnaní, ktorá sa podľa zákona rovná exekučnému titulu, kontaktujte službu exekútori.

2

Predložte cestovný pas, napíšte žiadosť o vymáhanie, predložte výkonné dokumenty. Exekútori ako exekútori prijímajú exekučný titul vydaný na základe rozhodnutia súdu všeobecnej jurisdikcie alebo rozhodcovského súdu, dobrovoľnej dohody alebo dohody o urovnaní, osvedčenia vydaného pracovnoprávnym výborom, súdneho príkazu, aktu orgánov vykonávajúcich administratívnu kontrolu. Všetky dokumenty musia byť predložené v origináloch a fotokópiách, ktoré budú priložené k rozhodnutiu exekútora, na základe ktorého sa začne exekučné konanie.

3

Exekútor je povinný do 7 kalendárnych dní začať exekučné konanie. Celková doba výkonu rozhodnutia nesmie prekročiť dva mesiace od dátumu rozhodnutia o začatí konania o výkone rozhodnutia. Ak je dlžník uvedený na zozname federálnych hľadaných osôb, lehoty na vykonanie sa môžu predĺžiť na dobu neurčitú, musíte sa však mesačne informovať o tom, ako sa dosahuje pokrok v oblasti otvoreného vymáhania zameraného na vymáhanie dlhu, pokuty, úroku a prepadnutia.

4

Postup priameho zberu sa môže uskutočniť akýmkoľvek spôsobom, ktorý nie je v rozpore so súčasnými právnymi predpismi. Súdny exekútor má právo vylúčiť akýkoľvek majetok dlžníka, z príjmov, vkladových a sporiteľských účtov alebo násilne prinútiť obžalovaného na vykonanie nápravných prác.

Odporúčaná