Druhy činností

Ako otvoriť psychologickú kanceláriu

Ako otvoriť psychologickú kanceláriu

Video: OTECKOVIA - Čudná atmosféra v kancelárii. Alex provokuje Emu priamo pred Ondrom 2024, Júl

Video: OTECKOVIA - Čudná atmosféra v kancelárii. Alex provokuje Emu priamo pred Ondrom 2024, Júl
Anonim

Profesia psychológa je dobrá v tom, že otvára priamu cestu do sociálne orientovaného podnikania: po získaní diplomu psychológa môžete ľuďom nezávisle pomáhať bez toho, aby ste na niekoho záviseli. Nepotrebujete kanceláriu ani drahé vybavenie, takže investícia je minimálna. Najprv by sme však nemali očakávať významný príjem z týchto činností.

Image

Návod na použitie

1

Na jednej strane sa profesia psychológa v našej krajine nezdá byť populárna ani vysoko platená, pretože k psychológom sa neobracia veľa ľudí. Vo veľkých mestách však bude takmer každý psychológ schopný nájsť klientov a otvoriť si vlastnú kanceláriu.

2

Podnikanie psychológa je dobré pre jeho flexibilitu a nízke náklady. Všetko, čo potrebujete, je:

1. miestnosť s pohovkou na psychoanalýzu (ak pracujete týmto smerom), kreslo, stôl atď. Najprv to urobí váš byt.

2. Webová stránka a reklama na prilákanie zákazníkov.

3. registrácia vo forme samostatného podnikateľa.

3

Najnáročnejšou vecou pre začínajúceho psychológa je, samozrejme, prilákanie klientov. Zamyslite sa nad oblasťami psychológie, v ktorých ste najsilnejší, a navrhnite, ktorá z nich bude najviac žiadaná. Možno rodinná psychológia? Psychoanalýza? Gestalt terapia? Táto oblasť musí byť zdôraznená na vašich stránkach a vo vašej reklame.

4

Reklama na psychológa je, samozrejme, predovšetkým dobrým doporučením a ústnym podaním. Jednoduchá, ale informačná stránka však bude slúžiť aj dobrej službe. Okrem toho môžete na internete vždy inzerovať na bezplatných nástenkách a sociálnych sieťach. V krátkej reklame sa zamerajte na problémy, ktoré by podľa vás mali byť riešené najčastejšie. Nie je žiadnym tajomstvom, že veľa ľudí sa najprv snaží nájsť odpovede na svoje otázky na internete. Odkaz na vás môže pomôcť získať kvalifikovanejšiu radu.

5

Za konzultácie by ste NEMALI ponúkať vysoké ceny, ale nemali by ste sa zbaviť: nováčikový psychológ je presne taký istý ako nie príliš kompetentný psychológ. Príliš nízka cena môže upozorniť vašich potenciálnych zákazníkov.

Venujte pozornosť

Skrinka je výhodne umiestnená na prístupnom mieste. Na prízemí budovy je vhodné definovať miestnosť, ktorá umožní návštevníkom vyhnúť sa zbytočným kontaktom av prípade potreby utajiť stretnutie. Kancelária učiteľa-psychológa musí byť územne izolovaná.

Užitočné rady

Špecializovaná kancelária detského psychológa je navrhnutá špeciálne na pomoc školám a iným vzdelávacím inštitúciám optimalizovať pracovné podmienky praktického psychológa s deťmi a dať psychológovi základnú sadu systematických metodických materiálov v hlavných oblastiach jeho práce.

reklama psychológa

Odporúčaná