Druhy činností

Ako otvoriť čajovňu

Ako otvoriť čajovňu
Anonim

Pred pár desaťročiami sa o čaji v našej krajine veľa nedozvedelo. Odrody boli rozdelené na „dobré“ a „ostatné“. V súčasnosti je sortiment svojou pozoruhodnosťou rozmanitý. Zároveň sa objavilo veľa skutočných znalcov a čajových znalcov. Otvorenie čajovne v týchto dňoch znamená oveľa viac ako len začať obchodovať s niektorými z potravinárskych výrobkov.

Image

Návod na použitie

1

Miesto pre obchod by sa malo zvoliť s vášňou. Čaj je výrobok spojený s príjemnou, útulnou atmosférou a sofistikovanosťou. Preto nebudete umiestňovať priestory v hlučných uliciach a pri cestách. Mali by ste nielen premýšľať o výzdobe interiéru, ale venovať pozornosť aj objektom nachádzajúcim sa v bezprostrednej blízkosti vstupu do obchodu. Postarajte sa aj o atraktívnu fasádu. Dôležitú úlohu zohrávajú misky používané na skladovanie a vystavovanie čaju na policiach a vitrínach, ako aj na balenie.

2

Rozhodnite o sortimente čaju podľa druhov a krajín pôvodu. Odporúča sa mať k dispozícii vzácne a elitné odrody nápojov, ktoré pomôžu získať pravidelných labužníkov.

3

Existujú dva hlavné spôsoby, ako zabezpečiť pravidelné dodávky tovaru:

 Spojte sa s vývozcami čajov s licenciou v Číne, Indii, Cejlóne a ďalších krajinách. V tejto veci pomôže najmä návšteva medzinárodných čajových výstav, ktorých sa zúčastňujú svetoví výrobcovia a dodávatelia čaju.

Work Môžete sprostredkovať prácu prostredníctvom ruských distribútorov a kúpiť si čaj na domácom trhu. V takom prípade sa nebudete musieť zaoberať logistikou, colným odbavením, získaním potrebných licencií na obchodovanie a ďalšími.

Okrem toho stojí za zváženie možnosť pracovať na základe franšízovej licencie jednej zo sietí čajových butikov. Začatie podnikania týmto spôsobom je spravidla menej riskantné a lacnejšie.

4

Zamestnanci čajovne sú povinní nielen zdvorilosť a pozornosť k zákazníkom, ale aj dôvtipné informácie. Predajca by mal byť schopný odborne hovoriť o každom type čaju ponúkaného v sortimente. Aby sa zabezpečila väčšia stabilita, odporúča sa vybaviť zamestnancov špeciálne navrhnutou uniformou.

5

Je celkom logické predávať súvisiace produkty v čajovni: čajníky, šálky, súpravy, skladovacie nádoby, sitá, darčekové koše a ďalšie. Takéto príslušenstvo nielen diverzifikuje sortiment, ale prináša majiteľovi ďalší zisk.

GiD Business

Odporúčaná