obchodné

Ako otvoriť obchod s čokoládou

Ako otvoriť obchod s čokoládou

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Čokoláda sa konzumovala dlho v tekutej forme a až v polovici 19. storočia sa prvýkrát vyrábala vo forme dlaždíc, ktoré si okamžite získali popularitu medzi zástupcami všetkých oblastí života. A ak predtým čokoláda stála za svoju váhu v zlate, teraz si ju môže kúpiť každý. S týmto zážitkom môžete začať svoj vlastný „sladký“ obchod otvorením čokolády.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty potrebné na otvorenie;

  • - počiatočný kapitál;

  • - priestory;

  • - vybavenie;

  • - personál

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán a pokúste sa zhromaždiť čo najviac informácií o čokoláde. To vám umožní, aby ste sa v budúcnosti nemýlili s výberom kvalitného produktu a krásne navrhli interiér budúceho obchodu.

2

Podrobne preskúmajte podrobnosti o rôznych dodávateľoch a začnite rokovania. Niektorí významní výrobcovia čokolády ponúkajú veľmi priaznivé podmienky. Súhlasia napríklad s tým, že vám pomôžu implementovať nápad, ale vo vašom obchode by mali prevládať ich výrobky. Táto možnosť je ideálna pre tých, ktorí nemajú dostatok peňazí na otvorenie firmy.

3

Vyberte si najvhodnejšie miesto a izbu. Vydávať všetky dokumenty na prenájom budovy alebo jej kúpu. Postarajte sa o kozmetické opravy a skontrolujte, či sú v súlade všetky normy. Určite navštívte SES a požiarnu službu a získajte povolenie na začatie tejto činnosti. Po prijatí všetkých hygienických a epidemiologických dokumentov nainštalujte potrebné vybavenie a zrealizujte všetky svoje nápady na dizajn.

4

Najmite zamestnanca a zaškolte ho v správnej práci. Všetci zamestnanci by sa mali dobre orientovať v odrodách čokolády, aby kupujúcemu pomohli pri výbere. Zaistite, aby sa každý zamestnanec podrobil lekárskej prehliadke a má v rukách lekársku knihu so súhlasom na prácu v tomto odbore.

5

Postarajte sa o reklamu svojho obchodu. Vytlačte špeciálne vizitky s vašou adresou a logom spoločnosti a namáčajte ich špeciálnym riešením s čokoládovou arómou. Distribúciou takýchto vizitiek pritiahnete stále viac nových zákazníkov. Príležitostne zariadte ochutnávky v obchode a pri veľkých nákupoch robte bonusy, dávajte darčeky a zľavy.

6

V žiadnom prípade nepredajte vypršaný tovar, inak si rýchlo poškodíte svoju povesť bez toho, aby ste mali čas na to, aby ste sa dobre otočili. Uistite sa, že sledujete podmienky, za ktorých je váš tovar uskladnený, a nedovoľte náhlym zmenám teploty.

Odporúčaná