obchodné

Ako otvoriť masážny podnik

Ako otvoriť masážny podnik

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Masáž je veľmi populárny postup. Okrem liečebných potrieb, kozmetických masáží, relaxačných, tonických. Táto populárna služba sa môže stať základom výnosného podnikania. Otvorte malú masážnu miestnosť, ktorá sa neskôr môže vyvinúť na plnohodnotnú sieť.

Image

Budete potrebovať

  • - peniaze na rozvoj podnikania;

  • - štatút IP alebo registrovaná právnická osoba;

  • - licencia;

  • - priestory;

  • - znamenie;

  • - personál;

  • - vybavenie.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, ktoré služby plánujete poskytnúť. Terapeutická masáž a manuálna terapia si vyžadujú povinné licencie. Na relaxačnú a kozmetickú masáž však nie sú potrebné ďalšie povolenia. Masáže môžete ponúkať v komplexe s relaxačnými kúpeľmi a inými úpravami vody. Dobrým nápadom je masážna miestnosť v salóne krásy.

2

Vyberte si vhodnú izbu. Je vhodné sa usadiť na prízemí so samostatným vchodom, na rušnej ulici v blízkosti dopravných zastávok. Potenciálni zákazníci by sa mali pohodlne dostať do vášho salónu.

3

Poďte s názvom salónu. Zvážte možnosť vytvorenia siete - názov by mal byť chytľavý a ľahko zapamätateľný. Objednajte si viditeľné označenie.

4

Vyhľadajte zamestnancov. V malej kancelárii stačia dvaja masážni terapeuti, jedna veľká pojme päť alebo viac špecialistov. Vypočítajte, koľko relácií je potrebných na dosiahnutie ziskovosti vášho salónu. Vezmite prosím na vedomie, že jeden masážny terapeut je schopný obslúžiť smenu najviac ôsmich ľudí. Šetrite na zamestnancov - najímajte najlepšie, pretože váš budúci zisk závisí od ich kvalifikácie a skúseností.

5

Získajte vybavenie salónu. Budete potrebovať masážne stoly, ležadlá na oddych, obrazovky, skrinky na potrebné doplnky a doplnky. Dobrá klimatizácia, práčka na vybavenie na spracovanie a ionizátor na vytvorenie príjemnej atmosféry nebudú rušiť.

6

Kúpte si uteráky, plachty, župany a objednajte si uniformu zamestnancov. Je vhodné, aby všetky veci boli navrhnuté v rovnakom štýle. Vyberte si kozmetiku na masáž. Okrem základných olejov a neutrálnych gélov nakupujte súpravy éterických olejov.

7

Premýšľajte o cenách. Zistite ceny ďalších masážnych salónov, salónov krásy a kliník. Vytvorte zoznam budúcich služieb. Nezabudnite ponúknuť niečo nové, čo ešte nie je v cenníku konkurentov.

8

Zapojte sa do propagácie svojho salónu. Nestrácajte peniaze za drahú reklamu v časopisoch a televízii. Lepšie vytvorte zaujímavý vernostný program pre stálych zákazníkov. Pomysli na systém malých darčekov a bonusov. Zúčastnite sa na priemyselných výstavách, nájdite partnerov z príbuzných oblastí, s ktorými môžete viesť spoločné reklamné kampane.

9

Nenechajte veci v kabíne pôsobiť gravitáciou. Ovládajte administrátora a účtovníka, organizujte stretnutia, vytvárajte v tíme priateľskú atmosféru. Dôsledne monitorujte kvalitu služieb. Pamätajte si - klient, ktorý dostal kvalitnú službu, sa určite vráti, a ak odporučí váš salón svojim priateľom.

Odporúčaná