Druhy činností

Ako otvoriť malý obchod s oblečením

Ako otvoriť malý obchod s oblečením

Video: OBCHOD S OBLEČENÍM! - The Sims 4 - GoGo a Lucy #10 2024, Júl

Video: OBCHOD S OBLEČENÍM! - The Sims 4 - GoGo a Lucy #10 2024, Júl
Anonim

Trh s odevmi je dnes rozdelený nielen medzi veľkých maloobchodných predajcov, ale tiež je presýtený mnohými malými predajňami. Jeho potenciál je však stále veľký. Jasné umiestnenie, pracovný čas pravidelnej klientely, vynikajúci sortiment: za určitých podmienok prinesie dobrý príjem aj malý obchod.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - priestory;

  • - obchodné vybavenie;

  • - dekoratívne prvky.

Návod na použitie

1

Začnite prieskumom trhu. Ak sa nemôžete uchýliť k službám odborníkov, urobte si výslovnú analýzu sami. Prejdite sa po okolitých obchodoch, prehľadajte sortiment, ochranné známky, nezabudnite si zapísať ceny pre hlavné kategórie.

2

Na základe vykonanej práce sa pokúste zvoliť najmenej rozvinutý smer. Jasné umiestnenie vám pomôže vytvoriť si vlastnú stratégiu rozvoja a odlíšiť sa od konkurencie. Nesnažte sa osloviť čo najviac potenciálnych zákazníkov: je oveľa lepšie, ak k vám neustále príde úzky, ale stabilný okruh zákazníkov.

3

Vyberte si pracovisko. Čím je miesto úspešnejšie, tým menej peňazí utratíte za jeho propagáciu. Môže to byť malý butik v nákupnom centre alebo samostatná miestnosť na rušnej ulici.

4

Navrhnite chytľavý dizajn obchodu. Jasný štýl je možné vytvoriť pomocou premyslených riešení osvetlenia, správnej farebnej kombinácie a zaujímavého príslušenstva. Pokúste sa vytvoriť príjemnú atmosféru v obchode. Vrecká, zrkadlá, nápoje, módne časopisy, hračky pre deti zákazníkov: Existuje mnoho spôsobov, ako zákazníkovi zostať v obchode čo najpohodlnejšie.

5

Zoberte sortiment. Ak pracujete s niekoľkými značkami, uistite sa, že kolekcie sú navrhnuté v rovnakom štylistickom kľúči. Nezabudnite na príslušenstvo: nezaberajú veľa miesta v maloobchodných priestoroch a vaši zákazníci si budú môcť vyzdvihnúť plnohodnotný obraz. Pri vytváraní sortimentu postupujte podľa zvoleného smeru polohovania.

6

Vytvorte systém pre efektívnu interakciu s pravidelnými zákazníkmi. Zadajte sporiace alebo zľavové karty, informujte zákazníkov o propagačných akciách a predaji. S niektorými zákazníkmi sa môžete dokonca spriateliť: vďaka nim sa zvýši tok návštevníkov vo vašom obchode.

Odporúčaná