obchodné

Ako otvoriť nový obchod

Ako otvoriť nový obchod

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

V podmienkach tvrdého trhového boja je nový obchod v prvom rade existujúcim marketingovým systémom a až potom - problémy spojené s riešením organizačných problémov. Preto pred začatím aktívnych akcií sa oplatí zvážiť viac ako raz všetky strategické body v práci budúceho obchodu a začať iba investovať, aby sa zaistilo, že závery sa urobia správne.

Image

Návod na použitie

1

Urobte demografickú štúdiu okresu (okresu) mesta, v ktorom chcete otvoriť maloobchodnú sieť. Pokúste sa odpovedať na otázku, či medzi obyvateľstvom existuje stabilný dopyt po tejto skupine tovaru, ktorá bude predstavená vo vašom obchode. Ak je dopyt zrejmý, potom tiež zhodnoťte kúpnu silu obyvateľstva: ak si to jeho zástupcovia želajú, budú mať tiež možnosť kúpiť si svoj tovar.

2

Vyhodnoťte úroveň konkurencie v existujúcom odvetví vo vami vybranom teritóriu. Preskúmajte podrobne miesta potenciálnych konkurentov, navštívte tieto obchody sami, skúste zistiť silné a slabé stránky. V niektorých prípadoch môže prítomnosť silných konkurentov, najmä bodov patriacich do veľkých maloobchodných reťazcov, znamenať úplnú nemožnosť podnikania na tomto mieste, takže na hodnotenie svojich schopností musíte byť triezvy.

3

Zaujímajte sa o ceny prenájmu alebo ceny nehnuteľností v oblasti, v ktorej chcete otvoriť predajné miesto, v závislosti od toho, či máte v úmysle prenajať alebo získať nehnuteľnosť. Tiež by sa malo opýtať, aké vzťahy medzi podnikmi a zástupcami miestnych úradov prevládajú a či tu nebudú žiadne problémy, aby ste sem dostali úradníkov zelenú. Podnikateľ, ktorý je novým v miestnom systéme, sa môže stretnúť s takými „úskaliami“, o ktorých predtým netušil.

4

Pokúste sa „sondovať pôdu“ a na druhej strane, či vaša činnosť spôsobí sťažnosti bežnej populácie, najmä tých, ktorí žijú v bezprostrednej blízkosti budúceho obchodu (v rovnakom dome alebo v susedných domoch). Stáva sa tak, že časté sťažnosti ľudí nútia podnikateľa vystúpiť z jedného miesta a hľadať nové, preto je lepšie premýšľať o reakcii obyvateľstva a prostriedkoch na zvýšenie jeho lojality v predstihu. Až po takejto rôznorodej marketingovej a sociologickej štúdii pokračujte konkrétnymi opatreniami na vybavenie vášho obchodu, ktorého šance na úspech po starostlivej príprave informácií sa výrazne zvýšia.

  • Ako otvoriť obchod
  • otvorenie nového obchodu

Odporúčaná