Druhy činností

Ako otvoriť veľkoobchodný sklad

Ako otvoriť veľkoobchodný sklad

Video: Ako vŕtať zámkovú vložku do dverí? Núdzové otvorenie dverí bez kľúča 2024, Júl

Video: Ako vŕtať zámkovú vložku do dverí? Núdzové otvorenie dverí bez kľúča 2024, Júl
Anonim

Vytvorenie nových skladových komplexov je prirodzeným krokom k rozvoju obchodnej alebo obchodnej a výrobnej spoločnosti. Je výhodné a výhodné mať veľkoobchodné sklady v tých regiónoch, v ktorých vaše pobočky pôsobia alebo kde pôsobia predajcovia. Preto ak vás ako vedúci kancelárie zastúpenia niekde otvorí, vedenie spoločnosti poverí organizáciou skladu - nebuďte prekvapení.

Image

Budete potrebovať

  • - podrobný obchodný plán pre nový veľkoobchodný sklad;

  • - budova (ktorú si môžete prenajať alebo postaviť);

  • - vybavenie skladu objednané v súlade s výpočtami;

  • - personál (5 - 10 osôb);

  • - balík povolení.

Návod na použitie

1

Zhromaždite všetky informácie o predaji v tomto regióne, pochopte dynamiku ich rozvoja. Nezabudnite sa poradiť s miestnymi predajcami alebo zástupcami vašej spoločnosti. Predtým, ako podniknete aspoň niekoľko krokov na usporiadanie skladu, pripravte obchodný plán s najpodrobnejšími finančnými informáciami.

2

Rozhodnite sa, ktoré umiestnenie skladu bude optimálne, a až potom vyhľadajte dokončenú budovu skladového komplexu alebo pozemok na jeho výstavbu. Dodávateľský reťazec so všetkými podrobnosťami by mal byť vo vašej hlave - až potom budete schopní porozumieť strategickej výhodnosti tohto alebo tohto miesta. Ak si chcete prenajať izbu, uistite sa, že je vhodná pre úložné zariadenie typu, ktorý požadujete, tj veľkoobchodný terminál.

3

Ak sami nie ste odborníkom, využite služby konzultanta v oblasti skladovej logistiky. S budovou (postavenou alebo prenajatou) začnite pracovať s organizáciou skladovacích priestorov - rozdeľte ich na sekcie (nakladacia a vykladacia sekcia, recepcia, skladovací priestor a priestor na vyzdvihovanie nákladu). Vypočítajte, aký typ skladovacieho zariadenia potrebujete - na tento účel použite úplné informácie o sortimente tovaru a materiáloch, s ktorými obchodujete, a ich celkových rozmeroch.

4

Prijmite tím pracovníkov skladu, ktorí nie sú takí vo veľkoobchodnom sklade. Hlavnou vecou je však nájsť vedúceho skladu, ktorý potom bude hľadať ľudí pre ďalšiu prácu. Podľa najkonzervatívnejších odhadov budete potrebovať päť ľudí, niekedy až desať ľudí obsluhuje skladový komplex.

Užitočné rady

Nepovažujte prácu v sklade za druhotnú záležitosť a nedôverujte jej iba odborníkom, skúste použiť všetky moderné metódy riadenia skladov (vrátane systému WMS).

Prístupové cesty k vášmu veľkoobchodnému skladu by mali byť čo najpohodlnejšie a vždy bezplatné, takže je lepšie usporiadať sklad na okraji mesta, aby vaša preprava nestála hodiny v dopravných zápchach.

Organizácia veľkoobchodného skladu: z čoho by ste sa nemali báť

Odporúčaná