ostatné

Ako otvoriť zastúpenie zahraničnej spoločnosti

Ako otvoriť zastúpenie zahraničnej spoločnosti

Video: Bioplasty nepatria do žltého kontajnera! 2024, Júl

Video: Bioplasty nepatria do žltého kontajnera! 2024, Júl
Anonim

Zákony Ruskej federácie umožňujú zahraničným firmám otvárať zastúpenia a pobočky v Ruskej federácii. Zastúpenie na rozdiel od pobočky nie je právnickou osobou a nemá právo vykonávať obchodné činnosti. Podlieha však daňovej registrácii. Odporúča sa, aby ste otvorili zastúpenie, ak potrebujete, aby vaša vlastná osoba v krajine komunikovala s partnermi, prieskum trhu alebo riešila sporné otázky.

Image

Budete potrebovať

  • - plnomocenstvo v mene osoby, ktorá bude priamo vykonávať všetky formality;

  • - vyhlásenie o otvorení zastupiteľskej kancelárie s prekladom do ruštiny alebo ruštiny, ak to dobre viete;

  • - Charta vašej spoločnosti alebo rovnocenný dokument podľa zákonov vašej krajiny, notársky overený do ruštiny;

  • - doklad o štátnej registrácii vašej spoločnosti s notársky overeným prekladom do ruštiny;

  • - rozhodnutie spoločnosti otvoriť zastúpenie v Ruskej federácii, osvedčené podpisom jeho prvej osoby a pečaťou a preložené do ruštiny;

  • - nariadenie o zastúpení spoločnosti s prekladom do ruštiny;

  • - bankový výpis o platobnej schopnosti spoločnosti s prekladom do ruštiny;

  • - odporúčacie listy ruských obchodných partnerov;

  • - doklad potvrdzujúci adresu sídla spoločnosti (záručný list alebo zmluva o prenájme a kópia osvedčenia o vlastníctve priestorov alebo kópia osvedčenia o vlastníctve, ak kancelária patrí vašej spoločnosti).

Návod na použitie

1

Začať pracovať na otvorení zastupiteľskej kancelárie hľadaním kancelárie pre neho. Budúca adresa sídla by sa mala odraziť v rozhodnutí o otvorení zastúpenia. Najjednoduchší spôsob je, ak vlastníte komerčný majetok v Rusku. V opačnom prípade budete potrebovať záručný list od vlastníka alebo nájom. Ku každému z týchto dokumentov musí byť priložená kópia osvedčenia o vlastníctve priestorov, ktoré si prenajímate alebo plánujete prenajať.

2

Akýkoľvek pohodlný kontakt s registračnou komorou Ministerstva spravodlivosti Ruskej federácie. V niektorých prípadoch sú zastúpenia zahraničných firiem v Rusku registrované inými organizáciami. Ich zoznam je príliš rozsiahly, preto by bolo lepšie obrátiť sa na ministerstvo spravodlivosti a požiadať o radu, ako sa nachádzať vo vašej situácii. Okrem toho, aj keď zaregistrujete zastupiteľský úrad prostredníctvom inej organizácie, napríklad Obchodnej a priemyselnej komory, po registrácii daní je stále vhodné získať akreditáciu v tomto oddelení, najmä ak plánujete poslať občanov svojej krajiny do Ruska, aby pracovali v zastupiteľskom úrade. V opačnom prípade bude pre nich ťažšie vyriešiť otázku víz.

3

Pripravte rozhodnutie o otvorení zastupiteľského úradu v súlade s legislatívou vašej krajiny, uveďte v ňom, na aké účely ho otvárate, na ako dlho (podľa ruských zákonov do troch rokov s možnosťou predĺženia) a na akú adresu.

4

V závislosti od vašej situácie napíšte vyhlásenie adresované registračnej komore ministerstva spravodlivosti alebo inému orgánu. Nezabudnite v nej uviesť názov svojej spoločnosti, dátum jej založenia, adresu v krajine bydliska, druhy činností, postavenie a meno prvej osoby alebo názov a zloženie iných riadiacich orgánov v súlade s vašou chartou, účel otvorenia zastúpenia, informácie o tom, s kým a ako spolupracovať v Rusku a aké máte plány týkajúce sa rozvoja tejto spolupráce. Čím presvedčivejšie sú argumenty vo vyhlásení, tým väčšia je pravdepodobnosť pozitívneho rozhodnutia. Ak nehovoríte rusky dostatočne dobre, pripravte si dokument vo svojom vlastnom jazyku.

5

Vypracujte nariadenie o zastúpení v Ruskej federácii v súlade s chartou vašej spoločnosti a právnymi predpismi krajiny svojho bydliska. V tomto dokumente odrážajú ciele vytvorenia zastupiteľského úradu, jeho funkcie, právomoci, budúcu adresu.

6

Vezmite do svojich bankových dokladov potvrdzujúcich platobnú schopnosť spoločnosti: výpis zostatku na účte alebo históriu pohybu prostriedkov na účte po dobu šiestich mesiacov.

7

Pripravte si plnomocenstvo pre osobu, ktorá bude vybavovať všetky formality v Rusku. V ňom uveďte svoje meno a priezvisko, funkciu, ak je to váš zamestnanec, cestovný pas a ruské vízové ​​údaje, ak sú relevantné (pre občanov Ruskej federácie - vnútorné cestovné pasy a adresu registrácie) a čo mu presne dôverujete: zastupovať záujmy vašej spoločnosti pri registrácii svojej zastupiteľskej kancelárie v Ruskej federácii spolupracovať v tejto veci so štátnymi a obchodnými organizáciami a podpísať potrebné dokumenty.

8

Preložiť všetky potrebné dokumenty do ruštiny. Ruské oficiálne organizácie prijímajú iba overené preklady. Takýto preklad môžete získať na najbližšom ruskom konzuláte alebo využiť služby ktorejkoľvek ruskej prekladateľskej agentúry.

9

Celý balík dokumentov odovzdajte svojmu zástupcovi, ktorý bude vybavovať formality v Rusku. V prípade kladného rozhodnutia uvedie zástupcu do daňovej evidencie. Na tento účel musí napísať vyhlásenie o zriadení tlačiva a kontaktovať daňový úrad, ktorý slúži na adresu sídla zastupiteľského úradu, so všetkými dokumentmi, ktoré dostane na registračnom úrade. A potom, ak je to potrebné, s rovnakými súbormi dokladov a všetkými dokladmi, ktoré dostanete na daňovom úrade - registračnej komore Ministerstva spravodlivosti Ruskej federácie na akreditáciu.

Venujte pozornosť

Zákony Ruskej federácie umožňujú otvorenie zastúpení zahraničných spoločností s cieľom účinne podporovať rozvoj zmluvných vzťahov s ruskými partnermi alebo vývoz tovaru (predovšetkým moderného vybavenia) do Ruska a jeho záručný servis. Zvážte to pri formulovaní cieľov otvorenia zastúpenia.

otvoriť zástupcu spoločnosti

Odporúčaná