obchodné

Ako otvoriť salón krásy na svoje úspory

Ako otvoriť salón krásy na svoje úspory

Video: Alice hrá v SALÓNE KRÁSY svoje obľúbené bábiky ! 2024, Júl

Video: Alice hrá v SALÓNE KRÁSY svoje obľúbené bábiky ! 2024, Júl
Anonim

Organizácia salónu krásy je skutočnou záležitosťou žien. Zvyčajne sa s ňou začnú zaoberať ženy, ktoré majú vzdelanie kaderníka, vizážistky alebo kozmetičky, podporované relevantnými skúsenosťami z nezávislej práce. Jedna dobrá a požadovaná špecialita na organizovanie podnikania však nestačí. Potrebujú organizačné schopnosti a počiatočný kapitál. Je možné otvoriť salón krásy na základe mojich vlastných úspor?

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - vybavenie;

  • - spotrebný materiál;

  • - personál;

  • - hotovosť;

  • - podnikateľské zručnosti.

Návod na použitie

1

Predtým, ako sa pustíte do organizácie salónu, vyhodnotte svoj „vnútorný potenciál“. Máte potrebné obchodné zručnosti a podnikateľský dôraz? Podnikanie v ktorejkoľvek oblasti si vyžaduje nielen vlastníctvo špeciálnych znalostí a zručností vo vybranej oblasti činnosti, ale aj organizačné schopnosti, ktoré nemá každý dobrý špecialista. Buďte pripravení na to, že najprv budete musieť pracovať bez náhrady.

2

Auditujte svoje finančné možnosti. Ak sa spoliehate iba na svoje vlastné úspory, vaše počiatočné možnosti budú pravdepodobne obmedzené. Ak chcete urobiť informované rozhodnutie o začatí podnikania, urobte odhad výdavkov, vrátane nákladov na prenájom miestnosti, nákup alebo prenájom vybavenia a mzdy pre zamestnancov. Nezabudnite na zásoby, bez ktorých je pre salón krásy ťažké.

3

Na základe finančnej stránky organizácie salónu zostavte podrobný podnikateľský plán. Pri rozširovaní veci nebude potrebné pritiahnuť ani ďalšie prostriedky, ak je to potrebné, ale uviesť vaše myšlienky do poriadku. Opíšte etapy rozvoja vášho podniku najmenej tri až štyri roky. Toľko sa zvyčajne vyžaduje na úplnú návratnosť podniku. Zostavte výdavkovú stranu plánu vypočítaním mesačných nákladných položiek.

4

Osobitne vypočítajte náklady na platy zamestnancov, platby do neštátnych fondov a odpočty daní. Budú tvoriť väčšinu nákladov. Nezabudnite na menšie bežné platby: platby za verejné služby, kancelárske potreby. Inak budete nepríjemne prekvapení, keď vaše skutočné obchodné náklady prekročia plánované.

5

Definujte triedu interiéru, ktorú chcete vytvoriť. Prax ukazuje, že najziskovejšími nie sú elitné kozmetické salóny alebo kozmetické štúdiá, ale inštitúcie určené pre menej majetných klientov patriacich do strednej triedy. Výška vašich obchodných výdavkov bude závisieť od triedy salónu. Od malej máte šancu postupne dosiahnuť vyššiu, elitnú úroveň, keď to príjem z podniku umožňuje.

6

Zvážte možnosť investícií tretích strán do svojich plánov, aj keď ich neplánujete použiť v počiatočnej fáze. Môže ísť o úverovú linku v banke alebo o pôžičku od súkromných investorov. Po premyslení tejto časti finančného plánu sa zbavíte potreby nájsť prostriedky potrebné na rozvoj podnikania, napríklad, ak sa rozhodnete rozšíriť ponuku služieb.

7

Keď si pre seba nakreslíte kompletný obraz o zdrojoch, ktoré si otvorenie kozmetického salónu bude vyžadovať, urobte konečné rozhodnutie a pokračujte v implementácii plánu. Pamätajte, že aj malý kaderník, ktorý vyžaduje minimálnu počiatočnú investíciu, sa môže nakoniec zmeniť na elegantný salón s konštantným okruhom zákazníkov.

Odporúčaná