obchodné

Ako otvoriť komunikačný salón

Ako otvoriť komunikačný salón

Video: Sofia Cooking Breakfast of Black Noodles for Dad 2024, Júl

Video: Sofia Cooking Breakfast of Black Noodles for Dad 2024, Júl
Anonim

Pri úvahách o otvorení salónu mobilných telefónov stojí za zváženie vysoká konkurencia v tejto oblasti obchodu a aktívny rozvoj veľkých sietí - lídri trhu. Pri začatí tohto druhu podnikania by ste sa mali sústrediť na otvorenie niekoľkých predajných miest naraz a rozvoj svojej vlastnej značky.

Image

Návod na použitie

1

Umiestnite salóny na nápadné miesta s vysokou premávkou po celý deň. Plocha priestorov by mala byť asi 40 metrov štvorcových. Obchody s komunikáciou sa často nachádzajú v nákupných centrách, treba však pamätať na to, že nájomné je tu oveľa vyššie ako na iných miestach. Ak plánujete vybudovať sieť salónov, ale musíte sa postarať o priestory skladu.

2

Začnite s poskytovateľmi mobilných telefónov. Zamerajte sa nielen na popredné značky, ale aj na málo známych výrobcov, ktorí sú často pripravení veľkoodberateľom veľké zľavy. Je potrebné vziať do úvahy skutočnosť, že sortiment mobilných telefónov sa rýchlo stáva zastaraným a ceny nových modelov sa musia znížiť o niekoľko týždňov po vstupe na trh. Preto je potrebné nadviazať súčinnosť s dodávateľmi takým spôsobom, aby sa nové výrobky dostali na trh včas.

3

Vybavte miesto predaja uzamykateľnými výlohami, pokladňou, počítačom s prístupom na internet, telefónnou linkou a alarmom. Postarajte sa o zreteľný znak pri vstupe do salónu, ktorý je vyzdobený vo vašom firemnom štýle.

4

Mladí ľudia (často študenti) zvyčajne pracujú v komunikačných obchodoch. Počet zamestnancov závisí od veľkosti miestnosti. S rozlohou 40 metrov štvorcových budú potrebné 3 - 4 predajcovia. Zamestnanci by mali byť dobre poučení a mali by mať komplexné informácie o modeloch telefónov. Ich prácu sleduje manažér salónu. Poskytujte firemné odevy, ako sú tričká v podnikovej farbe s logom. Odporúča sa tiež najať ochranku, pretože tento druh obchodu zahŕňa časté prípady krádeže.

5

Má zmysel organizovať ďalšie služby pre zákazníkov a ponúkať súvisiace produkty. Môže to zahŕňať prijímanie platieb za mobilnú komunikáciu, opravy mobilných telefónov, príslušenstvo pre ne, pamäťové karty a ďalšie. Taký krok pritiahne váš komunikačný salón do očí návštevníkov.

Odporúčaná