obchodné

Ako otvoriť špecializovaný obchod

Ako otvoriť špecializovaný obchod

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Myšlienka otvoriť špecializovaný obchod, v ktorom sa bude predávať obmedzený rozsah tovaru, je dobrá, pretože na jeho implementáciu sa spravidla nevyžadujú priestranné priestory. To znamená, že cena prenájmu nebude príliš veľká. Úzka špecializácia zároveň neznamená úzke výbery. Nech je to produkt s rovnakým názvom, ale môže byť zastúpený širšie ako v bežnom obchode.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte smer, ktorým sa chcete uberať. Vykonajte marketingový prieskum a rozhodnite sa o mieste, kde sa bude obchod nachádzať. Možnosti sú tu veľmi rozmanité - od elitného alkoholu, parfumov, prírodných kozmetických výrobkov a záclon až po čajovú kávu, ovocie a zeleninu.

2

Zaregistrujte podnik. Vo väčšine prípadov bude stačiť, aby ste sa formalizovali ako súkromný podnikateľ bez vytvorenia právnickej osoby. V prípade, že obchod bude predávať výrobky, budete musieť požiadať o povolenie SES, ako aj požiarnej bezpečnosti, štátnej obchodnej kontroly. Uzavrieť zmluvu o údržbe registračných pokladníc, iného komerčného vybavenia, ktoré bude nainštalované v obchode. To všetko môže trvať až 2 - 3 mesiace.

3

Prenajmite si alebo kúpte izbu, ktorý vám na základe jeho umiestnenia poskytne potrebnú požiadavku zákazníka. Všimnite si, že by mal mať technické miestnosti, sklad, kúpeľňu. Urobte zákazníkom príjemné priestory v obchode, premýšľajte o jeho dizajne s ohľadom na špecifiká produktu. Nie sú tu žiadne maličkosti a v malých izbách bude ľahké zabezpečiť pohodlie.

4

Organizujte dodávku tovaru. Nestriekajte na spoluprácu s veľkým počtom dodávateľov. Úzka špecializácia obchodu je dobrá, pretože sa môžete obmedziť na dvoch alebo troch spoľahlivých dodávateľov kvalitného tovaru. Môžete nejakú dobu spolupracovať s veľkým počtom dodávateľov, ale po chvíli sa zastavte u tých, ktorých ste si istí.

5

Zostavte sortiment podľa preferencií zákazníkov. Sledujte tovar, o ktorý je najväčší dopyt, zabezpečte jeho stálu dostupnosť pri predaji. Zároveň v špecializovanom obchode má zmysel usporiadať prezentácie nových druhov tovaru a predstaviť im svojich zákazníkov. Nie je potrebné zaberať police a priestor obchodu cudzími tovarmi, mal by mať svoju vlastnú „tvár“.

6

Priateľský a kvalifikovaný personál môže mať významný vplyv na príjmy v špecializovanom obchode. Nábor tých, ktorí milujú a chcú pracovať, vedú školenia. Predajcovia by mali dôkladne poznať všetok tovar a mali by byť schopní kupujúcemu predstaviť celú škálu produktov, hovoriť o vlastnostiach a rozdieloch každej prezentovanej položky.

Odporúčaná