Obchodná komunikácia a etika

Ako napísať ponuku

Ako napísať ponuku

Video: Ako si nájsť prácu? 🕵️‍♂️ Nerob TIETO CHYBY | Zmudri.sk 2024, Júl

Video: Ako si nájsť prácu? 🕵️‍♂️ Nerob TIETO CHYBY | Zmudri.sk 2024, Júl
Anonim

Komerčná ponuka je jedným z dôležitých nástrojov podnikania. Obchodné ponuky sa posielajú potenciálnym partnerom, zastupujú organizáciu a jej služby, uľahčujú uzatváranie transakcií. Ak chcete zabrániť tomu, aby sa vaše obchodné ponuky stratili v oceáne obchodných informácií, použite zásady vytvárania efektívnej obchodnej ponuky.

Image

Budete potrebovať

Laptop alebo počítač, papier a pero

Návod na použitie

1

Najskôr venujte pozornosť vytvoreniu šablóny ponuky. Podobne ako v prípade každého obchodného listu, aj komerčný návrh je štruktúrovaný podľa jasnej schémy. Musí byť správne navrhnutý. Obchodný návrh je napísaný na liste (elektronická forma) s logom spoločnosti. Vetu napíšte do jedného písma. Uveďte konkrétneho príjemcu, ktorému je adresovaná vaša ponuka. Použite hovor s príjemcom, ktorý je umiestnený v strede linky a končí výkričníkom. Odvolanie je napísané rovnakým písmom ako celá veta, ale je zvýraznené tučným písmom. Ak je ponuka veľká, rozložte ju na odseky, aby bol text čitateľnejší. Pre každú výslednú časť použite titulky, ktoré vám pomôžu prilákať pozornosť čitateľa počas čítania a upútať ju.

2

Zistite, ktorú správu chcete do svojej ponuky investovať. Zvýraznite podstatu. Predstavte si sami seba na mieste príjemcu, ktorý je vystavený informačným útokom zo všetkých strán. Vaša ponuka by mala zaujať a zaujať adresáta. Zdôraznite najlepšie aspekty produktu alebo služby, ktoré ponúkate vo svojej ponuke. Povedzte nám, aké sú výhody vašej ponuky. Jasne uveďte konkurencieschopnosť vášho produktu / služby.

Pri úprave sa nemusíte hanbiť, aby ste z návrhu vyhodili nepotrebné informácie. Tým sa znižuje riziko vrhnutia návrhu do koša. Text vety by sa mal dobre prečítať. V procese písania ponuky ju nahlas čítajte ostatným ľuďom - môžu robiť kompetentné úpravy. Doprajte si prestávku, aby ste sa neskôr vrátili k svojej ponuke a vyhodnotili ju s novým vzhľadom. Ponuka musí byť v prísnom obchodnom slovníku. Pri písaní komerčného návrhu sa vyvarujte parazitických slov, žargónu, bežného jazyka.

3

Začiatok ponuky určuje, či ju adresát prečíta až do konca. V prvom riadku presvedčte sa, prečo by sa mal príjemca oboznámiť s vašou ponukou. Poskytnite výsledky výskumu, analýzy, fakty, informácie, ktoré priťahujú pozornosť a vyvolávajú záujem.

Pre lepšiu prehľadnosť použite v texte komerčnej ponuky grafiku, tabuľky, diagramy, ktoré sú ľahko zrozumiteľné a zrozumiteľné. Toto sú grafické ilustrácie vašich slov. Na záver obchodnej ponuky uveďte presvedčivé argumenty v prospech vášho produktu alebo služby. Zhrňte vyššie uvedené, čo bude slúžiť ako výzva na akciu pre potenciálneho klienta. Zdôraznite jeho výhody, venujte pozornosť najlepšej cene alebo špeciálnym zľavám. Uveďte tiež zoznam svojich zákazníkov a ich výhody vyplývajúce zo spolupráce s vašou spoločnosťou.

Venujte pozornosť

Ako správne zostaviť komerčný návrh. Základné zásady efektívnosti obchodného návrhu … Text listu musí byť štruktúrovaný - úvod, hlavná časť, koniec. Dĺžka textu by mala byť taká, aby umožňovala jasné pochopenie významu vety bez toho, aby sa na čítanie míňali viac ako 3 minúty. Aj pri dokonale napísanom texte sa môžete spoľahnúť na prečítanie iba prvého odseku.

Užitočné rady

Píšte stručne, zreteľne, v podstate a získajte požadovaný efekt. Príslušná obchodná ponuka je umenie. Chyby pri príprave komerčného návrhu. Ak chcete vytvoriť efektívnu obchodnú ponuku, obráťte sa nielen na myseľ, ale aj na emócie klienta. Ak to chcete urobiť, musíte urobiť osobnú obchodnú ponuku - aby ste sa osobne spojili s klientom tak, že mu napíšete list, telefonicky alebo osobne.

Ako urobiť ponuku, ktorá vás bude zaujímať

Odporúčaná