obchodné

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie salónu krásy

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie salónu krásy

Video: NAŠE PRÁZDNE JARY NA január-2021 2024, Júl

Video: NAŠE PRÁZDNE JARY NA január-2021 2024, Júl
Anonim

Ak ste sa rozhodli pre smer činnosti a priestory pre salón krásy, musíte vypracovať dokumenty, aby ste sa vyhli problémom so zákonom. Zahŕňa to dizajn vášho podniku ako predmet hospodárskych vzťahov, právnu konsolidáciu vašich práv na priestory a získanie potrebných licencií a certifikátov.

Image

Návod na použitie

1

Mnohí snívajú o otvorení vlastného salónu krásy, ale málokto vie, že otvorenie takéhoto obchodu nie je také ťažké. Ak to chcete urobiť, musíte mať najskôr počiatočný kapitál a zostaviť nejaké dokumenty.

Najprv musíte vypracovať podnikateľský plán, ktorý opíše: aké budú náklady na otvorenie, koľko sa očakáva, že bude rentabilné, aké sú podlahové priestory potrebné pre salón, ako dlho bude trvať príprava miestnosti, aké vybavenie je potrebné a mnoho ďalších otázok.

Po vypracovaní obchodného plánu je potrebné nájsť a kúpiť alebo prenajať izbu, ktorú bude treba následne pripraviť a premeniť na salón.

Image

2

Počas prípravy miestnosti a opravy sa musíte starať o dokumenty. Najprv musíte vypracovať dokumenty, ktoré potvrdzujú registráciu vášho salónu. Svoj salón môžete zaregistrovať v priebehu niekoľkých dní. Registrácia kozmetického salónu IP sa vykonáva v súlade s 93.02 OKVED. Toto je skupina z časti „Poskytovanie iných sociálnych, verejných služieb a osobných služieb“. Okrem toho je registrácia kozmetického salónu rovnaká ako registrácia bežného kaderníka.

Ak si prenajmete priestor pre salón, potom musíte mať v tomto prípade nájomnú zmluvu a povolenie na jeho opravu.

Ako daňový systém musíte zvoliť UTII alebo STS.

Image

3

Po registrácii IP si musíte kúpiť pokladňu (KKM) a túto pokladnicu umiestniť do registra na daňovom úrade. Ak plánujete vydať KKM sami, môže vám to trvať 10 až 20 pracovných dní. Ak nechcete čakať, môžete využiť služby predajcov KKM. Urobia všetko za tri dni.

Je tiež potrebné hovoriť o tlači. Z právneho hľadiska môže kozmetický salón fungovať bez neho, ale stojí za zváženie, že existujú dodávatelia (väčšinou zahraniční), ktorí nie sú ochotní pracovať so salónmi, ak môžu zálohovať dokumenty s vlastnou pečaťou.

4

Po inštalácii zariadenia a zostavení celého balíka potrebných dokumentov budete musieť uvažovať o reklame. Keďže práve začínate, efekt ústnej dutiny neprináša žiadne osobitné zisky. V prípade reklamných kampaní sa uzatvárajú dohody o inštalácii billboardov, umiestňovaní nápisov atď.

Venujte pozornosť

Na otvorenie salónu krásy potrebujete iba osvedčenie, nepotrebujete licenciu. Ak máte v úmysle poskytovať aj kozmetické služby, musíte v tomto prípade získať povolenie. Získate ho, ak poskytnete lekársku licenciu.

Na otvorenie salónu budete tiež potrebovať záver požiarnej kontroly a hygienické a epidemiologické dokumenty. Tieto body sú veľmi dôležité, pretože kozmetické procedúry sú často spojené s určitým rizikom pre zdravie klientov.

Odporúčaná