obchodné

Ako otvoriť podnik na Ukrajine

Ako otvoriť podnik na Ukrajine

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Ukrajinské zákony umožňujú cudzincom podnikať na ich území. Najjednoduchšie možnosti pre jeho legalizáciu sú registrácie TOV (analog LLC) a SPD (analog IP). Registráciu podnikateľských subjektov na rozdiel od Ruskej federácie nevykonávajú daňové orgány, ale obecné úrady.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - ukrajinský identifikačný kód (analóg ruského DIČ);

  • - dokument o práve na pobyt na Ukrajine (iba pre JPD);

  • - balík dokumentov na registráciu TOV alebo SPD.

Návod na použitie

1

Prípravné opatrenia závisia od organizačnej a právnej formy, ktorú si cudzinec vyberie pre svoje podnikanie. V každom prípade budete musieť získať identifikačný kód (analóg ruského DIČ). Na tento účel stačí pas (v prípade potreby preložený do ukrajinčiny alebo ruštiny) a migračná karta.

Ak sa plánuje registrácia TOV (partnerstvo s odloženým vіdpovіdalnіsttyu - ukrajinským analógom LLC), nie sú potrebné žiadne ďalšie opatrenia. Na registráciu podnikateľského subjektu je však potrebné vyriešiť otázku dlhodobého pobytu v krajine na OVIR, a to sa musí začať.

2

Po dokončení tejto formality si môžete zhromaždiť balík dokumentov na registráciu. Existuje niekoľko ďalších pre TOV ako pre SPD. Je potrebné pripraviť a notársky overiť dve kópie zmluvy o notári, vypracovať rozhodnutie o založení spoločnosti, vyriešiť problémy so zavedením základného imania (najčastejšie prostredníctvom peňazí prostredníctvom banky) a adresu sídla (prenájom nebytových priestorov alebo adresu bydliska jedného zo zakladateľov v krajine).

Od budúceho SPD sa vyžaduje iba pas, potvrdenie zákonnosti dlhodobého pobytu a identifikačný kód.

Registračný formulár je možné získať od registračného orgánu a poplatky zaplatené v Oschadbank.

3

Dokumenty na registráciu TOV, SPD a iných podnikateľských subjektov prijímajú špeciálne oddelenia okresných výkonných výborov alebo iných obecných úradov na úrovni mesta alebo oblasti. Postup registrácie celého balíka trvá niekoľko dní.

Potom musí byť spoločnosť alebo podnikateľ zaregistrovaná v daňovej službe, mimorozpočtových fondoch a štatistickej agentúre, otvoriť si bankový účet a objednať pečať (pre SPD je voliteľná, ale jej prítomnosť môže byť predpokladom na získanie licencie na množstvo činností).

Potom môže nová spoločnosť alebo podnikateľ podnikať v plnom rozsahu.

vlastný podnik na Ukrajine

Odporúčaná