Druhy činností

Ako otvoriť podnik

Ako otvoriť podnik

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Mnoho ľudí sa chytí myšlienky, že v priebehu času je nudné pracovať v zamestnávaní. Potom vážne uvažujú o začatí vlastného podnikania. Hlavnou vecou na tejto ceste je začať správne pracovať tak, že urobíte prvé dôležité kroky.

Image

Návod na použitie

1

Najprv si musíte zvoliť svoj pôvodný obchodný nápad. Existuje veľa spôsobov, ako začať podnikať. Môže ísť o poskytovanie rôznych tovarov a služieb (obchod, stravovanie, kaderníctvo, čerpacie stanice) a sprostredkovanie predaja tovaru iných ľudí. Okrem toho môžete zmeniť svoj koníček na podnikanie. Ak máte prostriedky, môžete si kúpiť hotový podnik.

2

Ďalším krokom k začatiu podnikania je podnikateľský plán. Berte to vážne, pretože toto je projekt pre vaše budúce podnikanie. Umožní vám to nielen študovať a vyhodnotiť vyhliadky na vývoj projektu, ale aj prilákať investície. Podnikateľský plán sa obvykle píše na 2-3 roky.

3

Váš podnikateľský plán je pripravený. Teraz s jeho pomocou môžete začať hľadať zdroje financovania. Existuje mnoho spôsobov, ako prilákať investície do podnikania, napríklad pôžičky, granty a dotácie, leasing a franšízing. Môžete sa tiež zúčastniť rôznych výberových konaní a požiadať o vládne nariadenia.

4

Teraz hlavnou otázkou, na základe ktorej sa rozhodnúť, ktorú formu podnikania si vybrať, je individuálny podnik alebo právnická osoba. Ak teda prevádzkujete malú firmu, je ľahšie sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ. Ak plánujete rozsiahly obchodný projekt, potom najlepším riešením je zaregistrovať právnickú osobu.

5

Ďalej musíte prejsť štátnou registráciou firmy. Na tento účel musíte byť zapísaní do Jednotného štátneho registra jednotlivých podnikateľov (USRIP) alebo právnických osôb (USRLE). Musíte sa tiež zaregistrovať na daňovom úrade.

6

Ďalej: Odovzdajte všetky potrebné doklady daňovému úradu, objednajte pečať a otvorte bežný účet. Je čas prejsť k organizácii výrobného procesu, t. vyhľadať priestory, kúpiť a nainštalovať potrebné vybavenie, vybrať zamestnancov.

7

Teraz je hlavným cieľom kompetentne budovať ďalší rozvoj podnikania.

Odporúčaná