obchodné

Ako otvoriť svoj vlastný šijací podnik

Ako otvoriť svoj vlastný šijací podnik

Video: Joe Schofield - Creating Opportunities 2024, Júl

Video: Joe Schofield - Creating Opportunities 2024, Júl
Anonim

Šijacie schopnosti v tej či onej podobe slúžili vždy ako populárna voľnočasová aktivita pre rodiny a jednotlivcov. Časy sa však zmenili a mnohí z nich teraz koníčky robia zárobkami. Zostáva iba zistiť, aké ľahké je urobiť ziskový šijací podnik z hobby.

Image

Budete potrebovať

  • - živnostenské oprávnenie;

  • - vybavenie na šitie;

  • - referenčné príručky;

  • - organizovaný pracovný priestor.

Návod na použitie

1

Usporiadajte svoje podnikanie v súlade so všetkými pravidlami a predpismi. Obráťte sa na miestnu samosprávu, vyberte názov svojej spoločnosti, získajte obchodnú licenciu a dodržujte všetky potrebné právne požiadavky.

2

Vyberte si typ svojho podnikania, vezmite si svoje miesto na trh. Zamyslite sa nad tým, či šiť na mieru šité obleky alebo odevy na bežné použitie. Alebo možno to budú svadobné šaty alebo bytové doplnky? Je to úplne na vás.

3

Získajte potrebné vybavenie. Ak neplánujete začať podnikať pomocou rodinného šijacieho stroja, zvážte nákup ťažkých šijacích strojov, ktoré sú schopné pracovať s materiálmi rôzneho druhu. Preštudujte si referenčnú literatúru tak, aby bola vždy aktuálna, s modelmi, ktoré sú aktuálne v súčasnosti. Získajte žehliace dosky a prípadne aj práčovňu. Nainštalujte počítače s potrebným vybavením na prácu a schopnosťou rýchlej komunikácie so zákazníkmi.

4

Usporiadajte si svoj pracovný priestor. Vyberte konkrétnu oblasť, v ktorej budete pracovať. Inštalujte šijacie zariadenie organizovaným spôsobom. Ak máte v úmysle používať niekoľko druhov šijacích strojov, usporiadajte ich, počnúc najčastejšie používanými šijacími strojmi a postupne sa presúvajte k iným v poradí, v akom boli použité. Nainštalujte skrinky alebo odkladacie priestory.

5

Postarajte sa o organizáciu dodávok. Vytvorte zoznam potrebného vybavenia a materiálov, aby ste mohli jednoducho skontrolovať všetko, čo sa na ňom objaví, keď dostanete niečo nové. Nakoniec vám taká maličkosť, ako je typická organizácia poriadku v práci, ušetrí veľa času.

6

Inzerujte svoje podnikanie v oblasti šitia v miestnych novinách a časopisoch. Nechajte svoje vizitky v miestnej službe chemického čistenia a pripojte sa k ženským online komunitám a klubom.

Založenie firmy: šijacia dielňa

Odporúčaná