obchodné

Ako otvoriť svoj vlastný podnik v stavebníctve

Ako otvoriť svoj vlastný podnik v stavebníctve

Video: Joe Schofield - Creating Opportunities 2024, Júl

Video: Joe Schofield - Creating Opportunities 2024, Júl
Anonim

Po mnoho rokov bola hlavnou prekážkou „bieleho“ podnikania v stavebníctve udeľovanie licencií, keď bolo zrušené, jeho miesto bolo obsadené povinným členstvom v samoregulačnej organizácii, ktorú nebolo také ľahké získať. Vzhľadom na to, že stavebných inžinierov často otvárajú skúsení inžinieri a vedúci, ktorí sú dobre oboznámení s praktickou stránkou veci, formálne otázky sú stále najdôležitejšou fázou pri organizovaní tohto druhu podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - jeden vybavený opravársky a konštrukčný tím (4-5 osôb);

  • - kancelária a malá skladovacia miestnosť;

  • - balík zložiek a ďalšie dokumenty na vstup do SRO;

  • - všetky dostupné reklamné médiá.

Návod na použitie

1

Zostavte prvý stavebný tím - to sa musí urobiť pred predložením dokumentov samoregulačnej organizácii. Na vstup do SRO musíte poskytnúť informácie o svojich zamestnancoch, ich počte a kvalifikácii. Najlepšie je hľadať personál vedený osobnými známymi a odporúčaniami, pre jedného opravárskeho a stavebného tímu stačí štyria ľudia - tesár, elektrikár, inštalatér a štukatér.

2

Nájdite kanceláriu, pokiaľ možno v kombinácii s malým skladom, kde budete skladovať zásoby a spotrebný materiál. Pri hľadaní izby musíte postupovať z dôvodu hospodárnosti - idete k svojim klientom sami, takže sa môžete obmedziť na najlacnejšiu a najfunkčnejšiu oblasť. Spočiatku si môžete robiť bez kancelárie vôbec, koordinovať prácu svojho tímu z domu alebo pomocou mobilného telefónu.

3

Zaregistrujte jednotlivú obchodnú alebo právnickú osobu (LLC), aby ste mali k dispozícii základné dokumenty, ktoré sú potrebné na získanie povolení od SRO. Zhromaždiť dokumenty potrebné na vstup do samoregulačnej organizácie, medzi ktoré - memorandum o združení a charte (pre právnické osoby), osvedčenie o registrácii u orgánu daňovej kontroly, ako aj dokumenty obsahujúce informácie o zamestnancoch. Vedúci musí mať špecializované vyššie (stavebné) vzdelanie, ostatní zamestnanci - skúsenosti v tejto oblasti.

4

Využite všetky dostupné informačné kanály na propagáciu svojej novej spoločnosti - objednajte profesionálov, aby vytvorili internetovú vizitku na internete, tlačili letáky, organizovali zverejňovanie oznámení v bezprostrednej blízkosti nedávno zadaných domov. Opravy a stavebné práce sú vysoko konkurenčnou oblasťou, ktorá si od začínajúceho podnikateľa vyžaduje veľké investície do reklamy a propagácie. Táto výdavková položka sa zníži iba vtedy, keď získate dobrú povesť a začnete dostávať časť objednávok na základe odporúčaní vašich bývalých zákazníkov.

Založenie opravy a dekorácie spoločnosť stojí 350 tisíc rubľov.

Odporúčaná