Druhy činností

Ako otvoriť svoj vlastný pivovar

Ako otvoriť svoj vlastný pivovar

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Pivovarnícky priemysel bol vždy veľmi ziskový a vysoko konkurencieschopný, čo sa prejavilo najmä v 90. rokoch 20. storočia, keď bol tento priemysel veľmi vysoký. Organizácia malého podniku v tejto oblasti môže byť veľmi výnosná, na rozdiel od veľkých spoločností sa malý pivovar ľahko sústredí na výrobu „živého“ piva.

Image

Návod na použitie

1

Pred otvorením vlastného pivovaru sa musíte rozhodnúť, koľko sa bude vyrábať, ako aj určiť spotrebiteľov, s ktorými sa bude predávať. Hlavnou vecou je správne vypočítať načasovanie predaja výrobkov.

2

Pri vytváraní vlastného pivovaru je najlepšou možnosťou zorganizovať výrobu s kratším cyklom. Na rozdiel od výroby v celom cykle si skrátená výroba nevyžaduje nákup drahých zariadení na varenie a filtrovanie, napr eliminuje fázu výroby mladiny - najnáročnejšej výroby. Okrem toho na skrátený cyklus stačí iba 40 m2, čo výrazne šetrí náklady na jeho prenájom. Zároveň môže objem výroby dosiahnuť 2000 litrov za deň.

3

Pri výbere správnej miestnosti musíte nájsť správneho dodávateľa zariadení.

Požadovaná súprava zariadenia je vo všeobecnosti minimálna: zahŕňa elektrický sporák, fermentačnú nádrž, filtračné a sterilizačné zariadenia. Najznámejší a najobľúbenejší výrobca sa nachádza v Nemecku. Dodávané mikropivovanri sú spravidla ľahko ovládateľní, počas inštalácie stačí ich pripojiť k vodovodným a kanalizačným systémom. Takéto inštalácie stoja asi 1 - 2 tisíc dolárov.

4

Najväčším problémom pri organizovaní tohto typu činnosti je certifikácia. Technológia výroby piva v minipivovaroch je pomerne jednoduchá, ale spotrebná politika štátu tento druh podnikania postupne komplikuje. Mnohé podniky v takýchto podmienkach sú nútené súčasne organizovať súvisiacu výrobu alebo prejsť na výrobu fľaškového piva.

Odporúčaná