Druhy činností

Ako otvoriť jedáleň

Ako otvoriť jedáleň

Video: Gröhling predostrel, že školské jedálne by sa mohli otvoriť 2024, Júl

Video: Gröhling predostrel, že školské jedálne by sa mohli otvoriť 2024, Júl
Anonim

Na otvorenie jedálne je najdôležitejšie správne ju navrhnúť. Prístup k technologickému vybaveniu by mal byť čo najšetrnejší a dôsledný. Ak máte dostatok vedomostí, môžete to urobiť sami. Ak nemáte dostatok vedomostí, obráťte sa na technológov a dizajnérov spoločnosti, od ktorej si zakúpite vybavenie.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite o výbere priestorov. V jedálni by sa mala skladať z pomerne veľkej haly, kuchyne, ktorá zahŕňa rozdelenie do zón v chladných, teplých a cukrárňach, ako aj zo všetkých potrebných ďalších priestorov. Je tiež dôležité zvážiť dostatočný počet technických priestorov a kancelárie. Pokiaľ ide o miesto, keď otvoríte jedáleň, musíte hľadať miestnosť v zóne s vysokou premávkou, ako aj prítomnosť inštitúcií (univerzity, obchodné centrá atď.), Ktoré sú pripravené zásobovať zákazníkov kotviacich miest.

2

Zistite, či je v budúcej jedálni dostatok energie. Ak sa miestnosť nachádza v centre mesta, existuje vysoké riziko obmedzenia elektriny. Pre stravovanie je to jeden z najdôležitejších problémov, vyriešte ho vo veľmi ranom štádiu návrhu jedálne. Ak sa vyskytnú ťažkosti s elektrinou, oplatí sa zvážiť prevádzkovanie tepelných zariadení využívajúcich plyn, pre ktoré budete musieť vypracovať a zaregistrovať tzv. „Projekt plynu“. Nie je to lacné a navyše to vyžaduje veľa času, ale v procese prevádzky tepelných zariadení bude veľmi výhodné.

3

Vypočítajte požadovaný počet studených miestností. Pamätajte, že musia mať rôzne teploty: mraziace truhly, chladničky s mínusovou zónou pre čerstvé ryby a mäso, chladničky pre hotové jedlá s nulovými a plusovými zónami. Ak vaša jedáleň poskytuje svoj cukrársky priemysel, malo by sa to zohľadniť aj pri vypracovaní špecifikácie chladiaceho zariadenia.

4

Vytvorte zoznam potrebných elektrických, elektromechanických a mechanických zariadení. To môže zahŕňať všetky druhy mixérov, mixérov, kombajnov, strúhadiel, strúhadiel atď. Ak otvoríte jedáleň bez šéfkuchára, ale v budúcnosti ju chcete prilákať, analyzujte ponuku inštitúcií podobného formátu. Ak máte predstavu o jedlách, ktoré chcete vidieť vo svojom budúcom menu, bude ľahšie uhádnuť, aké vybavenie potrebujete.

5

Vyberte si distribučnú linku, ako aj stoly a stoličky do haly. Ak prvý by mal byť vybraný podľa funkčnosti, potom nábytok - v závislosti na všeobecnú predstavu o dizajne jedálne. V každom prípade sú obdĺžnikové stoly výhodnejšie ako okrúhle a tvrdé stoličky budú v konečnom dôsledku vhodnejšie ako mäkké stoličky. Dôvod je jednoduchý: vy ako majiteľ sa viac zaujímate o častý obrat miest, než o dlhé stretnutia pri jednej čajovej kanvici.

Venujte pozornosť

Ak ignorujete požiadavky CPS a Hasičského inšpektorátu, môžete stratiť nielen čas, ale aj peniaze.

Užitočné rady

Pred kontaktovaním dodávateľa zariadenia je vhodné predstaviť menu, na ktorom bude jedáleň pracovať. To priamo záleží na tom, čo presne a do akej miery budete potrebovať.

Odporúčaná