ostatné

Ako otvoriť taxík v malom meste

Obsah:

Ako otvoriť taxík v malom meste

Video: Celé epizody Bing | 70+ minut | Epizody 1-10 | Bing Český 2024, Júl

Video: Celé epizody Bing | 70+ minut | Epizody 1-10 | Bing Český 2024, Júl
Anonim

Taxislužba je štruktúra známa občanom už od staroveku. V prípade potreby je tak pohodlné zavolať auto a dostať sa tam, kam potrebujete. V takom prípade žiadne problémy a bolesti hlavy - kde natankovať, či opraviť atď. Dnes sú taxislužby všade, dokonca aj v malých mestách. Napriek tomu však spory o realizovateľnosti takéhoto podnikania nezmiznú.

Image

Je potrebné alebo nie otvoriť taxislužbu v malom meste, koľko bude dopyt a náklady sa vyplatia - tieto a ďalšie otázky sú zaujímavé pre začínajúcich podnikateľov. Odborníci ponúkajú svoje odporúčania o tom, ako sa rozhodnúť, či otvoria svoju taxislužbu v malom meste.

Čo potrebujete na otvorenie taxíka v malom meste

Najprv musíte otvoriť IP. To je možné vykonať v daňovej službe po zaplatení štátneho poplatku. Napíšte príslušnú žiadosť, priložte k nej potrebný balík dokumentov (úplný zoznam požadovaných cenných papierov nájdete priamo vo svojej dani) a prijatie platby štátnej dane. Vezmite si všetko a odovzdajte ich daňovým úradom.

Ďalej musíte určiť realizovateľnosť otvorenia firmy tohto druhu vo vašom meste. Pomôže vám to sledovať pohyby občanov, analyzovať existujúce trasy, dopravné intervaly. Je tiež potrebné vykonať celú štúdiu na tému odľahlosti predmetov od seba a ich dôležitosti pre ľudí. Aby ste tomu porozumeli, je ľahšie chodiť z domu do domu alebo lepšie zavolať autom.

Niektorí odporúčajú, aby ste najskôr dostali špedíciu v obchode alebo sa stali vodičom autobusu. Pomôže vám to jasnejšie posúdiť preťaženie ulíc a pohyb občanov.

Ak podľa výsledkov vášho prieskumu viete, že bude požadovať taxi, starajte sa o auto. Ak máte najprv svoje vlastné auto, ktoré je vhodné na premenu na taxík. Ak nie, mali by ste niekoho najať alebo si kúpiť nové vozidlo.

Samozrejme, budete potrebovať licenciu v súlade s požiadavkami zákona. Možno ho získať od osobitného výkonného orgánu. Musíte priniesť doklad o registrácii vozidla alebo o zmluve o prenájme auta (ak si ju prenajmete), pas majiteľa podniku a výpis z dane.

Náklady na licenciu určujú miestne orgány v závislosti od regiónu. Malé mestá majú v tomto ohľade šťastie - bude čo najmenšie - asi 5 000 s. autom.

Zostáva teda rozhodnúť o organizačných prvkoch: kancelárii, telefóne, dispečerovi a omnoho viac. Najprv, ak nemáte veľa peňazí, môžete k svojej práci pripojiť všetkých členov domácnosti: manželku, svokra, matku, otca atď. Môžu ľahko zvládnuť funkcie dispečera. Kancelária bude u vás.

Odporúčaná