Druhy činností

Ako otvoriť bod rýchleho občerstvenia

Ako otvoriť bod rýchleho občerstvenia

Video: What is so special about the human brain? | Suzana Herculano-Houzel 2024, Júl

Video: What is so special about the human brain? | Suzana Herculano-Houzel 2024, Júl
Anonim

V rýchlom tempe moderného života nie je v žiadnom prípade čas na varenie. Výdatné a chutné jedlo počas dňa je zvyčajne potrebou tisícov ľudí. Zároveň však nie je toľko kvalitných odbytísk rýchleho občerstvenia. Aj rýchle občerstvenie by dnes malo ponúkať relatívne zdravé a kvalitné jedlo.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - obchodné vybavenie.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa o umiestnení a oblasti vašej zásuvky rýchleho občerstvenia. Sotva sa odporúča začať s takýmto podnikaním v obytnej zóne s nízkou prevádzkou. Nákupy, kancelárske centrá, parky, areály alebo rušné oblasti - výber miest na otváranie jedál je veľmi veľký.

2

V závislosti od typu ponúkanej ponuky vyberte formát, od ktorého bude veľa závisieť - od vybavenia a priestorov po dizajn a počet zamestnancov. Ak nemáte veľké počiatočné imanie, bude stačiť malý bod (stojany, výlohy, stany, „ostrovčeky“). Tento formát má nesporné výhody. Po prvé, náklady na prenájom oblasti budú oveľa nižšie v porovnaní s cenou za prenájom plnohodnotných priestorov. Po druhé, váš bod môže byť ľahko presunutý na akékoľvek iné miesto v meste. A nakoniec, bude prístupnejšia pre zákazníkov okolo.

3

Otvorte svoju vlastnú spoločnosť, napríklad zaregistrovaním sa ako samostatný podnikateľ. Uzatvorte prenájom pre maloobchodné priestory alebo priestory. Čo najskôr sa postarajte o všetky správne nuansy. Na otvorenie miesta rýchleho občerstvenia je potrebné získať povolenie od hygienicko-epidemiologickej služby. Riešiť problémy s dodávkou vody, kanalizáciou, elektrinou, kúrením, bezpečnosťou.

4

Získajte potrebné vybavenie, riad, prístroje na prípravu jedál a nápojov. Najmite predajných pracovníkov, starajte sa o ich odbornosť a hygienu. Uveďte podrobné pokyny, ako zariadenie používať. Napríklad podľa hygienických noriem sa musí surové mäso a čerstvá zelenina nakrájať na rôzne stoly. Sledovanie súladu s týmito požiadavkami.

5

Pokúste sa zmeniť menu na podobné ponuky. Vezmite asi 60% sortimentu na známe pokrmy. Mnoho zákazníkov je dosť konzervatívnych a očakáva, že nájdu napríklad Caesar šalát a latte v ktorejkoľvek inštitúcii.

A vo zvyšku ponuky zadajte nové pokrmy, ktoré ešte nie sú veľmi žiadané. Napríklad pizza v šálkach cesta alebo vegetariánskych sendvičov. Sledujte predaj týchto riadkových položiek. Možno sa následne stanú hitom vašej kaviarne.

6

Zostavte logistický systém pre svoje podnikanie. Rozhodnite o dodávateľoch, dodávkach potravín, zmenách personálu, spôsoboch varenia a zbere odpadu. Pomôže to tomu, aby vaša zásuvka rýchleho občerstvenia fungovala hladko a hladko.

7

Môžete minúť minimálne peniaze na reklamu a propagáciu. Ak je vaša mini-kaviareň umiestnená v priechode, bude ju aj tak požadovať. Zároveň by ste mali venovať veľkú pozornosť kvalite výrobkov a jedál. Ak je obvyklý hamburger pripravený s vynikajúcimi ingredienciami a ukáže sa, že je veľmi chutný, získate pravidelných zákazníkov v čo najkratšom čase. Povedia svojim priateľom o vás, čím zvýšia počet zákazníkov.

Venujte pozornosť

Dôsledne monitorujte trvanlivosť obchodovaných potravín a výrobkov. Koniec koncov, aj jediný prípad otravy môže ukončiť vaše podnikanie.

Užitočné rady

Sledujte všeobecné trendy rýchleho občerstvenia. Napríklad hamburgery a hranolky môžu byť dnes menej relevantné ako sushi alebo palačinky.

ako otvoriť mini kaviareň

Odporúčaná