Druhy činností

Ako otvoriť veterinárnu lekáreň

Ako otvoriť veterinárnu lekáreň

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Mnohí z nás majú v našich domácnostiach a pozemkoch domáce zvieratá. Domáce zvieratá sa už niekoľko rokov menia na skutočných členov rodiny a sme pripravení na všetko, čo im poskytne dôstojnú starostlivosť a starostlivosť. Preto obchodné ponuky týkajúce sa domácich miláčikov obvykle prinášajú podnikateľom stabilný príjem. Rôzne elitné veterinárne kliniky a úrady, obchody s domácimi zvieratami a lekárne sa môžu stať skutočnou zlatou baňou so správnym prístupom k tejto otázke.

Image

Návod na použitie

1

Otvorenie obchodu s domácimi zvieratami alebo veterinárnej kliniky nie je vôbec ľahké, ale pri otváraní veterinárnej lekárne by ste nemali mať žiadne problémy.

Ide o to, že na otvorenie kliniky budete musieť získať licenciu na vykonávanie lekárskych činností, nábor kvalifikovaného personálu a tak ďalej. V prípade obchodov s domácimi zvieratami budete pravdepodobne musieť pracovať vo vysoko konkurenčnom prostredí. S veterinárnymi lekárňami je všetko oveľa jednoduchšie, pretože zvyčajne vo veľkom meste je iba niekoľko lekární. Kde môžu ľudia uniknúť, keď ochorejú na svojich miláčikov?

2

Ak chcete otvoriť veterinárnu lekáreň, musíte sa zaregistrovať ako IP alebo si otvoriť vlastnú LLC. Okrem toho budete musieť získať licenciu na právo vykonávať veterinárnu činnosť. Po dokončení všetkých povolení môžete začať vyberať priestory pre svoju veterinárnu lekárňu. Najlepšie je otvoriť nie jednu veľkú, ale niekoľko malých lekární alebo drogérií v rôznych častiach mesta. Oblasť veterinárnej lekárne môže byť veľmi malá, pretože sortiment liekov pre zvieratá nie je taký široký ako rozsah liekov pre ľudí.

3

Priestory pre budúcu veterinárnu lekárňu musia byť náležite vybavené. Steny miestnosti by mali byť zakryté umývateľnou tapetou alebo natreté. Izba musí mať vetranie. Pri otváraní lekárne budete musieť kúpiť špeciálne stojany pre lekárne so sklenenými vitrínami. Je lepšie, ak bude všetok tovar v „slobodnom prístupe“, aby sa osoba mohla bližšie pozrieť na navrhovaný produkt.

4

Úspech vašej veterinárnej lekárne bude do veľkej miery závisieť od sortimentu, ktorý ponúkate. Okrem liekov by sa vo veterinárnej lekárni mali predávať aj rôzne vitamíny a výživné látky, ktoré sú chovatelia ochotní kúpiť v celých obaloch. Veterinárne lekárne by tiež mali predávať krmivá pre zvieratá a vtáky, šampóny, obojky a dokonca aj hračky.

5

Za pokladňou veterinárnej lekárne, rovnako ako v prípade bežných lekární, by mala byť osoba s primeraným vzdelaním. Môžete si najať veterinárneho lekára, lekárnika alebo veterinárneho lekára, ktorý môže zákazníkom poradiť o správnom lieku.

6

Posledným krokom pri otváraní veterinárnej lekárne je reklama. Propagačné letáky pre lekárne môžu byť distribuované na verejných miestach, ako aj na veterinárnych klinikách. Najprv môžete inzerovať aj v novinách alebo na špecializovaných stránkach.

Odporúčaná