Druhy činností

Ako otvoriť advokátsku kanceláriu

Ako otvoriť advokátsku kanceláriu

Video: Čo musíte a čo nie, keď vaše auto zastaví polícia? Kedy vám môže zobrať papiere? 2024, Júl

Video: Čo musíte a čo nie, keď vaše auto zastaví polícia? Kedy vám môže zobrať papiere? 2024, Júl
Anonim

Skúsení právnici často premýšľajú o voľnom kúpaní - otvoria si vlastnú právnu kanceláriu. Môže to byť právnická kancelária alebo právnická kancelária alebo správna rada. Napriek tomu, že trh právnych služieb je veľmi nasýtený, takýto podnik so správnou voľbou v oblasti jurisprudencie môže priniesť pomerne vysoký príjem.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorenie advokátskej kancelárie je pomerne zložité podnikanie, ktoré si bude vyžadovať veľa investícií. A budú to peniaze (kancelársky poplatok na dobrom mieste, počítače, softvér) a talent a schopnosti, ktoré budete musieť určiť, aby ste si našli svoje miesto, nájsť zákazníkov a vybrať kvalifikovaných špecialistov.

2

Dokonca aj najmenšia právnická kancelária je lepšie mať útulnú kanceláriu v blízkosti centra mesta, pretože v kancelárii právnikov sa často konajú stretnutia s klientmi. Nie každý klient bude cestovať na druhý koniec mesta: čas je drahý a v centre sa nachádza príliš veľa známejších kancelárií. Preto sa oplatí hľadať kanceláriu vo vhodne umiestnenom sídle alebo obchodnom centre. Novo otvorená spoločnosť má dostatok kancelárskych priestorov 45 - 50 m2.

3

Okrem nábytku a kancelárskeho vybavenia je dôležité kúpiť si v kancelárii správny softvér. Žiadna advokátska kancelária teraz nefunguje bez programov, ako je Garant alebo Konzultant +. Okrem toho, ak pracujete s dokumentmi zahraničných spoločností, budete potrebovať slovníky.

4

Bohatstvom advokátskej kancelárie sú jej zamestnanci. Najprv potrebujete 2-3 vysoko kvalifikovaných právnikov a asistenta tajomníka. Neoplatí sa najímať mladých odborníkov: ešte nie sú príliš skúsení na poskytovanie vysokokvalitných služieb a chyby môžu veľmi poškodiť dobré meno novo otvorenej spoločnosti.

5

Zamyslite sa nad rozdelením ziskov medzi vami a vašimi zamestnancami. Nemalo by byť príliš veľa partnerov (t. J. Tých, ktorí sa podieľajú na ziskoch spoločnosti) - právnická firma môže byť otvorená spolu alebo trojica a zvyšných špecialistov možno najať na platy alebo platy + percento dokončených objednávok. Ten je optimálny pre novú právnickú firmu, pretože motivuje právnikov, aby viac pracovali, a vy - hľadali viac klientov.

6

Rozhodnite sa, v ktorej oblasti môžete najúspešnejšie pracovať sami, a služby, v ktorých oblastiach je najväčší dopyt. Existuje niekoľko právnických firiem, ktoré sa zaoberajú rovnakou vecou, ​​napríklad registrácia spoločností. Aby zostali v podnikaní, musia znižovať ceny, snažiť sa poskytovať nové služby. Je lepšie zdôrazniť pre seba 2-3 hlavné oblasti práce, ktoré nebudú také „populárne“. Preto budete mať menej konkurentov.

7

Ak ste právnik, môžete si vytvoriť advokátsku kanceláriu alebo advokátsku komoru, ak tento štatút nemáte, potom je vaša firma advokátskou kanceláriou. Rôzne formy majú svoje výhody a nevýhody, takže po určení oblastí činnosti sa oplatí premýšľať o forme, v ktorej bude vaša kancelária existovať. Komplexný zákon o advokácii je ustanovený federálnym zákonom „O advokácii a advokácii“.

Odporúčaná